Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

ÇEVBİR'de yeni dönem



Toplam oy: 807

 

Çevirmenler Meslek Birliği’nin 3. Olağan Genel Kurulu 14 Kasım 2010 tarihinde Galatasaray’daki Cezayir Binası’nda gerçekleştirildi. Genel Kurul sırasında 2. dönem başkanı Mehmet Moralı’nın çalışma raporunu okumasının ardından önce geçmiş dönemin gelir/gider tablosu, sonra da gelecek iki yıl için öngörülen bütçe tasarısı okundu.

Mehmet Moralı, çalışma raporu sunumu sırasında, geçtiğimiz dönemdeki ana hedeflerinin ÇEVBİR’in ve çevirmenlerin görünürlüğü için çalışmalara yer vermek olduğunu belirtti. “Kitap Çevirmenleri Meslek Birliği” adının “Çevirmenler Meslek Birliği” olarak değişmesiyle altyazı ve dublaj çevirmenlerinin katılımının da sağlandığını, oyun çevirmenlerinin katılımı için çalışmaların ise sürdürüldüğünü söyledi. Mehmet Moralı, ÇEVBİR’in kuruluşundan bu yana önem verilen en önemli konulardan birinin de çevirmenlerin haklarının takibi için çalışmaların yapılması olduğunu ekledi. ÇEVBİR’in üye sayısının 268′e ulaştığını ve 86 kitabın yetki belgesinin ÇEVBİR’e verildiğini, şu anda sürmekte olan dava sayısının ise 13 olduğunu açıkladı. Mehmet Moralı, bundan sonraki dönemdeki öncelikli amaçların üye sayısını artırmak ve meslek birliğini gelire kavuşturmak olması gerektiğini söyledi. 

Mehmet Moralı’nın konuşmasından sonra İkinci Dönem Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu ibra edildi ve ek gündem maddeleri oya sunuldu. Ek gündem maddeleri gereğince Şube açılışları için ve birlik üyesi olan/olmayan kişilerden bağış toplanması için Yönetim Kurulu’na yetki verildi. Bunun takiben, yapılan seçimlere katılan tek liste, 53 oy içinde 51 geçerli oyun tümünü alarak yeni yönetimi devraldı. Genel Kurul, yeni Yönetim Kurulu adına Çağlar Tanyeri’nin yaptığı konuşmayla sona erdi. Tanyeri, ÇEVBİR’in önceki dönem başkanları Tuncay Birkan ve Mehmet Moralı’ya emeklerinden dolayı teşekkür ettikten sonra, yeni dönemde çalışmaların tartışma ve konsensüs üzerine kurulmasını dilediklerini söyledi. 

 

4 Kasım 2010 tarihli Genel Kurul sonuçlarına göre ÇEVBİR’in yeni kurulları aşağıdaki üyelerden oluşmaktadır:

Yönetim Kurulu: Çağlar Tanyeri, Emine Ayhan, Aslı Takanay, Bilal Gölgeçen, Ayşe Özdemir.

Yönetim Kurulu Yedek: Elçin Gen, Akın Terzi, İstemihan Varışlı, Zeynep Demirsü, Gürol Koca.

Denetleme Kurulu: Cumhur Orancı, Nurper Aydemir, İlknur İgan.

Denetleme Kurulu Yedek: Deniz Koç, Süha Sertabiboğlu, Çiçek Öztek.

Teknik Bilim Kurulu: Bülent Doğan, Sertaç Canbolat, Işıl Kocabay, Alev Bulut, Koray Karasulu.

Teknik Bilim Kurulu Yedek: Şirin Baykan, Sibel Erduman, Savaş Kılıç, Özge Çelik, Sabri Gürses.

Haysiyet Kurulu: Nermin Saatçioğlu, Beril Eyüboğlu, H. Sıla Okur.

Haysiyet Kurulu Yedek: Sevinç Altınçekiç, Renan Akman, Füsun Canbolat.

 

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.