Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Ceyhun Atuf Kansu Şiir Ödülü



Toplam oy: 1021

Şair Ceyhun Atuf Kansu'nun anısına 1986'dan bu yana her yıl verilen Ceyhun Atuf Kansu Şiir Ödülü'ne katılma koşulları açıklandı.

 

 

 

2012 yılında Ceyhun Atuf Kansu Şiir Ödülü'ne katılma koşulları şöyle:

 


Ödüle aday olan yapıtlarda Ceyhun Atuf Kansu’nun şiir anlayışı göz önüne alınarak, çağdaş bir dünya görüşü ve dil bilinci temel ölçüt olacaktır.



1 Şubat 2011 – 1 Şubat 2012 tarihleri arasında yayımlanan bütün şiir kitapları ödüle katılabilir. Ayrıca, Ödül Yazmanlığı, bu kitaplar arasından, çeşitli nedenlerle katılamayan kimi yapıtları da, ödüle aday olarak gösterebilir.


Çeşitli nedenlerle kitap halinde basılmamış, ancak kitap bütünlüğü taşıyan şiirlerle de ödüle aday olunabilir.


Seçici kurul; Adnan Binyazar, Müslim Çelik, Refik Durbaş, Şükrü Erbaş, Bahar Gökler (ailesi adına), Emin Özdemir, Sevgi Özel’den oluşmaktadır.


Ödül kazanan yapıt, Ceyhun Atuf Kansu’nun ölüm yıldönümü olan 17 Mart 2012 tarihinde açıklanacaktır.


Ödüle son katılma ve aday gösterilme tarihi 1 Şubat 2012’dir.


Ödül, tek bir şiir yapıtına (kitap ya da kitap bütünlüğü taşıyan şiirlere) verilecektir.


2012 yılı için ödülün parasal tutarı 500 Türk Lirası’dır.


Ödüle aday olacak yapıtlar, şairin adı, açık adresi ve kısa yaşam öyküsüyle birlikte 7 adet kitap ya da 7 kopya dosyayla (Işık Kansu, Ahmet Rasim Sok. No: 14 Çankaya/ANKARA) adresine gönderilecektir.


Ödüle katılan yapıtlar, sahiplerine geri gönderilmeyecektir.



Daha önce ödül alanlar



1986 yılında konulan Ceyhun Atuf Kansu Şiir Ödülü'nü, ilk olarak 1993 yılında Sıvas'ta yitirdiğimiz Behçet Aysan “Eylül'' yapıtıyla kazanmıştı. Ardından, sırasıyla 1987'de Şükrü Erbaş, “Yolculuk'', 1988'de Emirhan Oğuz, “Ateş Hırsızları Söylencesi'', 1989'da Müslim Çelik, “Peryavşan'', 1990'da Salih Bolat, “Karşılaşma'', 1991'de Ahmet Ada, “Aşk Her Yerde'', 1992'de Hüseyin Yurttaş, “Kod Adı Mansur'', 1993'te Hidayet Karakuş, “Sesini Bana Bırak'' ve 1994'te Abdülkadir Budak, “İmzası Gül'' adlı yapıtlarıyla ödülü aldılar. 1995 yılında da ödül, “Sürek Avında Dünya'' adlı kitabıyla Ali Cengizkan'a verildi. 1996'da Gültekin Emre “Taşı Sula'', 1997'de Oya Uysal, “Uçuruma Düşen Nehir'' adlı yapıtıyla ödülü kazandı. 1998'de “Suyla Sınanmış Şiirler'' ile Ahmet Uysal, 1999'da “Suç Duyurusu'' ile Hicri İzgören, 2000'de “Yer Bezinden Bir Köle'' ile Hüseyin Peker, 2001'de “Ateşin Düştüğü Yer'' Arif Berberoğlu, 2002’de “Sözümüz Vardı” ile Ahmet Özer, 2003’te “Kumral Gökkuşağı” ile Turgay Fişekçi, 2004’te “Yalnız Karanfil Sokağı” ile Aydın Hatipoğlu, 2005’te “Yorgun Denge” ile Hüseyin Atabaş, 2006'da da “Dünya Tutulması” ile Çiğdem Sezer, 2007’de “Dün Bugün” ile Cengiz Bektaş, 2008’de “Sesler, İncelikler” ile İlyas Tunç, 2009'da “Çıkrık” ile Süreyya Berfe, 2010'da “Adalar Kitabı” adlı dosyasıyla Aydın Şimşek, 2011'de de “Melez Zamanlar” adlı kitabıyla Ferruh Tunç ödüle değer görüldü.

 

 

Kaynak: Cumhuriyet

 

 


Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.