The Invisible Woman (Görünmez Kadın) filminde Charles Dickens’ ın Nelly Ternan ile yaşadığı yasak ilişki anlatılıyor. İngiliz gazeteci ve biyografi yazarı Claire Tomalin’nin aynı isimli çalışmasından uyarlanan filmin yönetmen koltuğuna Harry Potter filmlerinin yıldızı Ralp Fiennes oturuyor.
Dickens’ ın 45 yaşındayken yaşadığı yasak aşk eşinden boşanmasına ve ertesi yıl Nelly Ternan ile seyahate çıkmış olmasına rağmen gizli tutuluyordu. Ternan geri kalan hayatı boyunca yazarla seyehat etmeye devam etti. Nelly Ternan, yazarın ölümünden sonra gerçek yaşını (37) gizleyerek 23 olarak gösterdi ve kendinden 12 yaş küçük bir adamla evlendi.
Tomalin’ in 1990 yılında basılan “The Invisible Woman: The Story of Nelly Ternan and Charles Dickens” (Görünmeyen kadın: Nelly Ternan ve Charles Dickens’ ın Hikayesi) adlı kitap, 2007 yılında Peter Hall yönetmenliğinde tiyatroya da uyarlanmasının yanı sıra yazarın yasak ilişkisi birçok televizyon dizisinin de konusu olmuştu.
Filmin senaryosunu ; Demir leydi lakabıyla da tanınan İngiliz siyasetçi Margaret Thatcher’ ın biyografisi “The Iron Lady” (Demir Leydi) ‘ yi ve Steve McQueen’in merakla beklenen “Shame” ( Utanç) adlı yeni filminin de senaryosunu yazan Abi Morgan kaleme alıyor. 2012’nin sonlarına doğru beyaz perdede olması planlanan filmin çekimlerine gelecek bahar başlanacak.
Haber
Haber
Yorumlar
Yorum Gönder
Diğer Haber Yazıları
İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.
Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.
Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor.
Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.
Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.
Yeni yorum gönder