Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Ciddi yazarların komik fotoğrafları



Toplam oy: 506

Ne kadar ciddi bir mizaca sahip olursa olsun, her yazarın biraz gevşeyip, eğlenmeye ihtiyacı vardır. Bu eğlence anları kimi zaman bir barda birkaç içki içerken gerçekleşebilir, bazen yalnızca arkadaşlarla beraber, hayatla dalga geçilebilir, bazen sevilen bir hobiyle uğraşılabilir saatlerce. Pek çok önemli edebi eser ortaya çıkarmış, her yerde gülüp eğlenirken çekilmiş fotoğraflarına pek rastlayamadığımız yazarların komik pozları, aslında onların da zaman zaman eğlenmeye ihtiyaç duyabildiklerinin en büyük kanıtı.

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Susan Sontag, Annie Lebovitz tarafından çekilen fotoğrafında bir ayı kıyafeti içinde.

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Marcel Proust da tenis raketini gitar gibi tutarak poz verenler grubunun bir üyesi anlaşılan.Yıl 1892.

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Neil Gaiman ve ilginç şapkası.

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

1935 yılında çekilen fotoğrafta, Zora Neale Hurston, o dönemlerde pek popüler olan 'karga dansı'nı yapıyor.

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ernest Hemingway birasını içiyor ve bir tekmeyle onu karların arasına yolluyor!

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kedi kostümü içinde Colette.

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

1978 yılında, Studio54'te, biraz alkol, biraz yorgunluk karışınca, Truman Capote sohbetin ortasında dinlenmeye karar vermiş. Ron Gallela'ya da bunu fotoğraflamak düşmüş.

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Eudora Welty, çiçekleri sularken rahatlığından ödün vermeyenlerdenmiş.

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Tom Wolfe ve Kurt Vonnegut cankurtaranlık yapmaya karar vermişler.

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Av zamanı! Vladimir Nabokov, Carl Myndas'ın çektiği fotoğrafta kelebek avlarken görülüyor, sene 1958.

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Edward Gorey ve dev oyuncak ayısı.

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mark Twain bilardoyu çok, çok ciddiye alıyormuş anlaşılan.

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Maya Angelou, Susam Sokağı ziyaretinde!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DDD

 

 

 

 


 

 

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.