Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Çocukken en sevdiğiniz kitaplar, sizinle ilgili neler söylüyor?



Toplam oy: 984

Çocukken hepimizin bir favori kitabı vardı. Kimimiz için Samed Behrengi'den Küçük Kara Balık'tı bu kitap, kimimizin içi giderdi Roald Dahl'ın Charlie'nin Çikolata Fabrikası'na ya da Pıtırcık serisi gözbebeğiyken bazılarımızın, bazılarımız "Dünyanın bütün çocukları Pal Sokağı'ndandır!" derdi sorsak.

 

Yıllar, yıllar önce okuyup, üzerinden hayaller kurduğumuz kitaplar belki de geleceğimizi bir miktar şekillendirmiş, bizlere bir şeyler katmıştır, ne dersiniz? Flavorwire'ın yaptığı bu derlemede, çocukken en sevdiğimiz kitapların, şu anki 'biz' için ne söyleyebileceklerini, komik bir dille bulabilirsiniz. Sahi, sizin çocukken en sevdiğiniz kitap hangisiydi?

 

Alis Harikalar Diyarında- Lewis Carroll: Mutfağında çeşitli bitki çayları ve bir aktarla yarışabilecek kadar şifalı bitki var.

 

 

 

 

 

 

Sineklerin Tanrısı- William Golding: İşte 'Ayın Elemanı' seçilebilirsin, ancak içinde bir yerlerde iflah olmaz bir felsefeci yatıyor.

 

Küçük Kadınlar- Louisa May Alcott: Aile bağlarını çok ciddiye alıyor olabilirsin, ama bu kardeşinin eski sevgilisine göz dikmeni engelleyemeyebilir.

 

 

 

 

Tenten Tibet'te- Hergé: Seyahat etmeye bayılıyorsun ve gittiğin her yerde arkadaş edinmek senin için son derece kolay. Bazen bu arkadaşlıklar başına bela açabiliyor, ancak sıyrılmayı iyi biliyorsun. 

 

Arkadaşım Canavar- Maurice Sendak: Arkadaşlarınla çılgınca eğlenebiliyor, buna rağmen ertesi gün işe gitmekte hiçbir sıkıntı çekmiyorsun.

 

Bizi Kimse Korkutamaz (Goosebumps)- R.L. Stine: Davet edildiği her partiyi birbirine katan kim mi? Tabi ki sensin!

 

 

 

 

 

 

Kutup Ekspresi- Chris van Allsburg: Sessiz sakin ve karmaşık birisin, ötekilerin fark etmediği şeyleri fark edebiliyorsun. 

 

Cömert Ağaç- Shel Silverstein: Kalıcı pişmanlıklar senin için dayanılmaz bir şey olabilir, ancak iyi bir ebeveyn olacağın kesin.

 

 

 

 

Harry Potter ve Sırlar Odası- J.K. Rowling: Herkesin derdi tasası olduğunda koştuğu kişi olmaktan yakınsan da, bu ilgiden aslında oldukça memnunsun.

 

Hayvan Çiftliği- George Orwell: Ya bir dahisin, ya da politikaya atıldın. İkincisinin gerçekleşmediğini umuyoruz!

 

 

 

 

 

 

Matilda- Roald Dahl: Bitirmek üzere olduğum romanının ne kadar başarılı olacağını düşünmeden edemiyorsun. Ve muhtemelen bu fikrinde haklı çıkacaksın.

 

Huckleberry Finn'in Serüvenleri- Mark Twain: Seyahat tutkun hiç azalmıyor, bir oraya gitmek istiyorsun, bir buraya.

 

Seçilmiş Kişi- Lois Lowry: Her gün, üzerinde mutlaka bir renkli bir obje taşımaya özen gösteriyorsun.

 

 

 

 

 

Charlie'nin Çikolata Fabrikası- Roald Dahl: Ağzının tadını biliyorsun ve değişik yiyecekleri karıştırıp harikalar yaratmakta üstüne yok.

 

Narnia Günlükleri- C.S. Lewis: Yaşadığın evde büyük, güzel bir giysi dolabın var, ne olur ne olmaz!

 

 

 

 

 

Küçük Pıtırcık- Sempé/ Goscinny: Arkadaşların çok matrak ve çeşit çeşit, sen de çok neşeli ve aktif birisin.

 

 

 

 

 

DDD

 

 

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.