Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Çok "bırakılan" kitaplar



Toplam oy: 1207

Elli Ton Üçlemesi'nin yazarı E.L. James'i en son, Forbes'un hazırladığı en çok kazanan yazarlar listesinin tepesinde bırakmıştık. Son zamanlarda Forbes'un hazırladığı liste haricinde, E.L. James'i daha birçok listenin tepesinde görmek mümkündü. İşte bunlardan biri de, İngiltere menşeili bir turizm sitesi olan Travelodge'un yayımladığı "geride bırakılanlar listesi." Travelodge'un yaptığı açıklamaya göre, misafirler tarafından tatil sonrası otellerde bırakılan kitapların sayısı geçen yıl 22 bini bulmuş. Listenin başında ise E.L. James'in Özgürlüğün Elli Tonu isimli romanı yer alıyor. Söz konusu kitapların otel müşterileri tarafından bir sonraki müşteriye hediye olsun diye mi, yoksa sıkıcı oldukları için özellikle mi bırakıldıkları ise muamma...

 

 

20 kitaplık liste şöyle:

 

1 Özgürlüğün Elli Tonu, E.L. James
2 Sana Soyundum, Sylvia Day
3 The Marriage Bargain (Evlilik Anlaşması), Jennifer Probst
4 Kayıp Kız, Gillian Flynn
5 Boş Koltuk, J.K. Rowling
6 Grinin Elli Tonu, E.L. James
7 Sende Kendimi Buldum, Sylvia Day
8 My Time (Benim Zamanım), Bradley Wiggins
9 Sana Bağlandım, Sylvia Day
10 Karanlığın Elli Tonu, E.L. James
11 My Story (Benim Hikâyem), Cheryl Cole
12 The Marriage Trap (Evlilik Tuzağı), Jennifer Probst
13 Camp David, David Walliams
14 Call The Midwife (Ebeyi Çağırın), Jennifer Worth
15 Uyuyana Kadar, S.J. Watson
16 The Marriage Mistake (Evlilik Hatası), Jennifer Probst
17 The Racketeer, John Grisham
18 The Carrier, Sophie Hannah
19 Oh Dear Silvia, Dawn French
20 Muhteşem Gatsby, F. Scott Fitzgerald

 

Yorumlar

Yorum Gönder


hep otelden bir şeyler alacak değiller ya,ara sıra da bıraksınlar :)

41%
59%

E.L. James kitaplarını kime sorsam yarım bıraktıklarını söylüyorlar ama adam çok satmaya devam ediyor. Salak fantezi dünyasını iyi gagaladı orta yaş kafa karışıklığı yaşayan otomatlarımıza.

47%
53%

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.