Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Çok istediğiniz kitap indirimde: Hesapkitap.com



Toplam oy: 456

Girdiniz bir kitapçıya, rafta pırıl pırıl duran o pahalı kitabı veya seti çok beğendiniz. Lakin cüzdanınıza bir göz attığınızda, sadece iç geçirmekle yetinmeniz gerektiğini fark ediyorsunuz. İşte böyle durumlar için yeni bir adresiniz var artık: Hesapkitap.com.

 

 

SabitFikir'in yanı sıra Idefix ve Prefix'in de bünyesinde bulunduğu EBI'nin yeni markası olan Hesapkitap.com'da her gün yüzde 40 ile yüzde 70 aralığında değişen indirimlerle, coffee table book olarak adlandırılan pahalı ve ciltli kitapların yanı srıa kitap setlerine de avanjtalı fiyatlarla ulaşabileceksiniz.

 

 

 

 

 

 

 

 

İLK "KİTAP FIRSAT" SİTESİ

 



Özellikle son 5 yılda patlama yapan "fırsat" sitelerininin kitap uzantısı olan Hesapkitap.com, yine fırsat sitesi modeline uygun olarak her gün bir yeni kitap satışa çıkaracak. Satışa çıkan kitaplar ise bir hafta indirimli olarak kullanıcılara sunulacak.

 


Site kısmen de olsa üyelik modeliyle çalışıyor. Üye olmayan kullanıcılar indirimde olan sadece bir kitabı görüntüleyebiliyor ancak satın alma yapamıyorlar. E-posta veya Facebook hesaplarıyla Hesapkitap.com’a girebilen kullanıcılar, şu anda 7 kitap ile karşılanıyor. Hesapkitap.com’da her gün yeni bir kitap satışa çıkıyor ve stoklar tükenmediği takdirde 7 gün boyunca yayında kalıyor. Böylece her hafta 7 farklı kitap kampanya dahilinde okurlarla buluşuyor.

 

 

 

 

 

GÜNDE 2 BİN KİTAP

 



EBI Genel Müdürü Mehmet İnhan, Hesapkitap'ın ilk olma özelliği taşıdığı için kitap kategorisine bir dinamizm getireceğine inanıyor ve fiyatları 40 ile 500 TL arasında değişen kitapların satışa sunulacağı platformda, fiyatlara bağlı olarak, şu an için günlük ortalama 2 bin adetlik bir satış rakamı planladıklarını söylüyor.

 

Gerisini Hesapkitap.com'un yöneticisi Bora Ekmekci'den dinleyelim.

 


 

Daha önce kıyafetten tatile, masajdan restoran harcamalarına kadar pek çok alanda fırsat siteleri türedi. Ancak ilk kez kitap için böyle bir uygulama olacak. Sizce satılan ürünün kitap olması fırsat sitesi formatını nasıl etkileyecek?

 

Fırsat siteleri ağırlıklı olarak tekstil alanında başarı sağladı. Tekstil firmalarının stoklarında kalan yüklü miktardaki ürünleri bu sitelere yüksek indirdimlerle vermesiyle bilrikte, bu siteler hem yüksek bir kullanıcı sayısına hem de yüksek cirolara ulaştı. Benzer bir durum aslında yayıncılık sektöründe de söz konusu. Sadece bugüne dek değerlendirilememiş bir potansiyel. Dolayısıyla, fırsat sitesi formatına uygun bir kategori olduğuna inanıyorum.

 



 

 

 

Fikir nasıl oluşmuştu?



Aslında bir kitap fırsatı sitesi fikri Idefix'te her hafta yaptığımız "haftanın fırsat kitabı" kampanyasından doğdu. Bu kampanya hem üyelerimiz hem de yayıncılar tarafında büyük ilgi görünce, bu potansiyeli ayrı bir platformda değerlendirmeye karar verdik.

 

 

 

idefix'in de yöneticisisiniz yıllardır. Kullanıcı alışkanlıklarında indirimin nasıl bir yeri oluyor? Sadece indirimli olduğu için kitap alınıyor mu?

 

Idefix'in her yıl düzenlediği ve her yıl katılım rekoru kıran Sanal Kitap Fuarı'ndan bahsetmek istiyorum tam bu noktada. Her sene en çok indirimi yaptığımız, en çok ciroya ve ziyaretçi sayısına ulaştığımız dönem sanal kitap fuarı dönemi oluyor.

Buradan da anlaşıldığı üzere internet üzerinden kitap satın alan okurların indirim -hassasiyeti yüksek düzeyde.

 

Buna verebileceğim bir başka örnek de, "haftanın fırsatı"nda değerlendirdiğimiz bir kitabın, tüm zamanlarda 150 adet satış rakamına ulaşmışken, 1 hafta süren "haftanın fırsatı" kampanyasında 850 adet satabilmesi...

 

 

 



Peki indirimli kitapları neye göre seçeceksiniz? Ve bundan sonra Idefix'te "haftanın fırsatı" indirimini göremeyecek miyiz?


 

Idefix'in editoryal ekibi bir süredir böyle bir formata hangi kitapların uygun olabileceği konusunda bir çalışma yürütüyor. Yani, hem fiyatları yüksek olan hem  ilgi görebileceğini düşündüğümüz kitaplar. Elbette bu süreçte yayınevi stoklarının da etkisi oluyor, ancak yalnızca buna bakarak yola devam etmeyeceğiz. Nitekim, EBI ve markaları için içerik kalitesi her zaman çok önemli oldu.

 

 

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.