Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Çukurova 9. Kitap Fuarı Adana'da açılıyor



Toplam oy: 781

Çukurova Kitap Fuarı, 9-17 Ocak 2016 tarihleri arasında TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açıyor.  Dokuzuncu yılında ve dokuz gün sürecek olan Çukurova Kitap Fuarı, 250 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleştirilecek. Fuarda panel, söyleşi ve çocuk etkinlikleri gibi 75 kültür etkinliği düzenlenecek. 

 

Çukurova 9. Kitap Fuarı, aralarında Gülse Birsel, Üstün Dökmen, Mustafa Armağan, Canan Tan, Murathan Mungan, Ahmet Ümit, Ercan Kesal, Ayşe Kulin, Enver Aysever, Yekta Kopan, Gülten Dayıoğlu, Mavisel Yener, Ece Temelkuran, Kahraman Tazeoğlu, Alya Öztanyel, Behiç Ak, Aret Vartanyan, Aytül Akal, Ömer Sevinçgül, Engin Alan, Senai Demirci, Fatih Yağcı, İpek Ongun, Hikmet Anıl Öztekin, Cemalnur Sargut, Sibel Eraslan, İsmail Saymaz, Yavuz Bahadıroğlu, Penguen dergisi çizerleri ve Ot dergisi yazarlarının da bulunduğu pek çok yazarı, şairi ve çizeri konuk ediyor.

 

Genç yazarlar TÜYAP Adana’da

 

TÜYAP, genç kuşak yazarları da Çukurova 9. Kitap Fuarı’nda ağırlayacak. Karanlık Lise serisinin genç yazarı Alya Öztanyel 10 Ocak Pazar, 4N1K isimli kitabıyla büyük beğeni toplayan Büşra Yılmaz ise 17 Ocak Pazar günü düzenleyecekleri imza günlerinde okurlarıyla bir araya gelecekler. 13 Ocak Çarşamba günü “Genç Yazarlar Okuryazarlık Serüvenlerini Anlatıyor” isimli söyleşide Merve Akıncı ve Koray Yersüren, okurlarıyla söyleşerek kendi okuryazarlık deneyimlerini paylaşacaklar.

 

Çukurova Kitap Fuarı’nı takip edin

 

İmza günleri ve etkinlik programına www.cukurovakitapfuari.com sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden ulaşılabilir. Kitap fuarıyla ilgili en güncel haberleri, konuk yazarları, katılımcı yayınevlerini, imza günleri ve etkinlik programıyla ilgili her türlü güncel haberi facebook/cukurovakitap, twitter/kitapfuari ve instagram/kitapfuari üzerinden de takip edebilirsiniz.

 

Girişin ücretsiz olduğu Çukurova 9. Kitap Fuarı, 09-16 Ocak 2016 tarihleri arasında 10.00-19.30, 17 Ocak Pazar günü ise 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.