Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Dağın Ardına Bakmak öğrenciler için sakıncalıymış



Toplam oy: 699

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Dilovası'ndaki bir yarışmada başarılı öğrencilere dağıtılıp sonra toplatılan şair Bejan Matur'un, Kandil'de yaptığı mülakatları içeren Dağın Ardına Bakmak adlı kitabının, "yapılan inceleme sonunda sakıncalı bulunduğunu" açıkladı.

 

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde düzenlenen yarışmada başarılı öğrencilere dağıtılan, ancak daha sonra toplatılan Dağın Ardına Bakmak'ın inceleme komisyonunun aldığı karar doğrultusunda, "öğrencilere dağıtılmayacak kitaplar" arasında yer aldığını belirtti.

 

Milliyet'ten Önder Yılmaz'ın haberine göre, MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, Dilovası'nda Bejan Matur'un yazdığı kitabının dağıtılmasında Milli Eğitim Bakanlığı'nın onayı olup olmadığını, sorumlulara ceza verilip verilmediğini sordu.

 

Avcı ise TBMM'ye gönderdiği yazıda, Kocaeli Valiliği'nden konuya ilişkin bilgi aldığını belirterek, "'Akademi Dilovası/Dilovası'nın 125 Üstün Yeteneği 25 Sanatçı ile Buluşuyor' projesi kaymakamlığın oluru doğrultusunda gerçekleştirilmiştir" dedi.

 

Dağıtılan 75 kitap öğrencilerden geri alındı

 

Avcı'nın cevabında şu ifadeler yer aldı: "Valiliğin verdiği bilgide, dağıtılan kitapların henüz inceleme komisyonundan geçmediğinin fark edilmesi üzerine öğrenciler okuldan ayrılmadan kitaplardan 63 tanesi aynı tarihte, geriye kalan 12'si ise pazartesi öğrencilerden geri alındığı, aynı gün kitap inceleme komisyonu oluşturularak söz konusu eserlerin incelendiği, komisyonun aldığı karara göre bahsi geçen kitabın öğrencilere dağıtılmasının uygun bulunmadığı belirtilmektedir."

 

Avcı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden gerekli bilgilerin alındığını, herhangi bir kişi hakkında cezai işlem uygulanmadığını söyledi.

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.