Salon’da Doğan Hızlan’la Edebiyat Buluşmaları başlıyor. Her ay edebiyat dünyasından farklı konuklarla farklı konuların tartışılacağı Doğan Hızlan’la Edebiyat Buluşmaları’nın ilki 12 Ekim Salı akşamı saat 20.00’de Salon’da gerçekleştirilecek.
Doğan Hızlan’ın bu ayki buluşmasının konukları Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyeleri Abdullah Uçman ve Handan İnci olacak. Doğan Hızlan, Abdullah Uçman ve Handan İnci’yle beraber, 30 Ekim -2 Kasım 2010 tarihleri arasında düzenlenecek olan İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali öncesinde, Ahmet Hamdi Tanpınar’ı, yapıtlarını ve Uluslararası İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali’ni konuşacak.
Doğan Hızlan’la Edebiyat Buluşmaları serisine katılım ücretsiz gerçekleştirilecek. Etkinliğine katılmak isteyenlerin pazarlama@iksv.org adresine rezervasyon e-mail’i göndermeleri yeterli. Salon’da Doğan Hızlan’la Edebiyat Buluşmaları, önümüzdeki aylarda da her ay bir Salı akşamı farklı konuklar ve konularla devam edecek.
Salon programı hakkında ayrıntılı bilgi için www.saloniksv.com adresi ziyaret edilebilir.
Haber
Haber
Yorumlar
Yorum Gönder
Diğer Haber Yazıları
İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.
Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.
Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor.
Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.
Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.
Yeni yorum gönder