Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Dünyanın en çok kazanan yazarı: James Patterson



Toplam oy: 963

Ekonomi dergisi Forbes, dünyanın en çok kazanan yazarlarını listedi. Listenin başında 94 milyon dolarlık geliriyle James Patterson bulunuyor. Listedeki diğer yazarların aksine Patterson'ın gelirinin büyük bölümünü kitap satışları oluşturuyor. Halbuki diğer yazarlar kazançlarının büyük bölümünü eserlerinin televizyona veya sinemaya uyarlanmasına borçlular.

 

 

Öte yandan bu yıl listede James Patterson ve Nora Roberts gibi alışılmış isimlerin yanı sıra 1970'ten sonra doğmuş genç yazarlar da var. Listenin altıncı sırasındaki Veronica Roth'tan ve 12'nci sırasındaki John Green'den bahsediyoruz şüphesiz. 17 kişinin yer aldığı listede yedi kadın bulunuyor.

 

Forbes'un listesi şöyle:

 

1) James Patterson (90 milyon dolar)

 

2) Dan Brown (28 milyon dolar)

 

3) Nora Roberts (23 milyon dolar)

 

4) Danielle Steel (22 milyon dolar)

 

5) Janet Evanovich (20 milyon dolar)

 

6) Jeff Kinney (17 milyon dolar)

 

7) Veronica Roth (17 milyon dolar)

 

8) John Grisham (17 milyon dolar)

 

9) Stephen King (17 milyon dolar)

 

10) Suzanne Collins (16 milyon dolar)

 

11) J. K. Rowling (14 milyon dolar)

 

12) George R. R. Martin (12 milyon dolar)

 

13) David Baldacci (11 milyon dolar)

 

14) Rick Riordan (10 milyon dolar)

 

15) E. L. James (10 milyon dolar)

 

16) Gillian Flynn (9 milyon dolar)

 

17) John Green (9 milyon dolar)

 

 


 

 

GG

 

 

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.