Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Edebiyat ve mimariyi buluşturan iki etkinlik



Toplam oy: 730

Ekim ayının son haftası hem edebiyat hem de mimari meraklıları için oldukça yoğun geçeceğe benziyor.  Biri Yem Yayın, diğeri ise Salt Galata tarafından düzenlenen iki etkinlik okurlarla buluşmaya hazırlanıyor.

 

Yem Yayın ve Açık Radyo işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan Edebiyatta Mimarlık söyleşisi YEM Yayın’ın yeni kitabı 25 Ekim Salı günü Hikmet Temel Akarsu moderatörlüğünde, mimar ve yazarlarla YEM sahnesinde olacak. Söyleşide Celal Abdi Güzer, Sema Sandalcı ve Yücel Gürsel konuşmacı olarak yer alacak. Ayrıca 25 Ekim’den itibaren her Salı günü 14.00-14.30 saatleri arasında Açık Radyo’da “Edebiyatta Mimarlık” programı, Hikmet Temel Akarsu ve Emre Karacaoğlu sunumuyla ve her hafta katılacak farklı misafirlerle dinleyicilerle buluşacak.

 

 

 

 


 

 

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği’nin Kalebodur’un destekleri ile Salt Galata’da düzenlediği “Mimarlık Ve…” buluşmaları ise üçüncü kez 31 Ekim Pazartesi günü “İstanbulSMD ve Kalebodur’la Pazartesi Buluşmaları - Mimarlık ve Edebiyat” başlığı altında gerçekleştiriliyor.

“Mimarlık ve Edebiyat” buluşmasında, polisiye romanlarıyla tanınan Türkiye’nin önemli yazarlarından, Ahmet Ümit’i konuk ediyor. Mimarlık ve edebiyatın kent, mekan ve bellek üzerinden ortak özelliklerinin tartışılacağı panelde, gazeteci ve yayıncı Cem Erciyes ile Ahmet Ümit, edebiyatta mekân kurgularının kentsel mimari ile bağlantısı ve İstanbul’un mekansal algısının edebiyat alanına katkısını birlikte konuşacak.

Ahmet Ümit’in romanlarında ön plana çıkan sosyolojik analizler ve tarihsel bilgiler aracılığıyla konumlandırdığı kent dili ile mimarlık disiplininden nasıl yararlandığı incelenirken, romanların kurgusunda ve roman karakterleri üzerinden yapılandırdığı, mekânın belirlediği, sınırlı ve özgür alanların edebiyat ile bağlantısı da tartışılacak.

 

”Mimarlık ve Edebiyat” paneli 31 Ekim Pazartesi günü saat 19:00-20:30 arasında Salt Galata’da ücretsiz izlenebilir.

 

 

 

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.