Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Ethem Sarısülük Kütüphanesi açıldı



Toplam oy: 406

Eski Mamak Halkevi, Gezi direnişinde öldürülen Ethem Sarısülük'ün ismiyle kütüphaneye dönüştürüldü. 25 Ağustos tarihinde, "Kitabını al, konsere gel," çağrısına ses veren halkın katılımıyla gerçekleşen ve açılıştaki konserin ardından, getirilen kitapların taşınmasıyla kütüphane kuruldu. Ethem Sarısülük Kütüphanesi'ne, Güvenpark ve Çayyolu Atapark'taki forumlardan da kitaplar getirildi. Parkta kurulan masalarda kütüphane üye kayıtları yapıldı.

 

 

 

 

 

 

Konserde Mustafa Özarslan ve Grup Çığ, Ali Mahsuni Şerif , Erdal Beyazgül, Aytaç Polat ve Serkan Boran sahne aldı. Tayfun Talipoğlu şiir okudu. Konserde Halkevleri adına konuşma yapan Hamza Doruk Yıldırım şunları söyledi: "Her parkın bir forum, etkinlik, dayanışma ve mücadele alanı olduğu bugünlerde sosyal alanların yok denilecek kadar az olduğu, belediyenin parkları yıkıp cami yapmayı planladığı bu bölgede biz mirasımıza sahip çıktık ve bizden çalınan bu binayı geri aldık."

 

 

 

 

 

Artık Ethem Sarısülük Kütüphanesi olan Mamak Halkevi, 1970′li yıllarda Mamak halkının dayanışması ile inşa edilmişti. 12 Eylül darbesinin ardından kapatılan Mamak Halkevi, Gezi direnişi sürecinde Mamaklılar tarafından tadilattan geçirilerek kütüphaneye dönüştürülmüş oldu.

 

 

 

 

 

 

 

Açılışta, Ethem Sarısülük'ün annesi Sayfi Sarısülük duygularını, “Ethem’i hissettim. Sanki kütüphanenin odalarında dolaşıyordu. ‘Anne’ diye sesleniyordu” sözleriyle anlattı. Sarısülük, “Ethem hep yaşayacak ve okunan her kitapta daha çok hayat bulacak,” dedi ve ekledi, “Oğlumla tüm çocuklarımla gurur duyuyorum. Ben hiçbir zaman yavrularımı yalnız bırakmadım, bırakmayacağım. Hep onların yanında olacağım. Bu gurur bana nasip oldu."

 

 

 

 

 

 

 

DDD

 


Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.