Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Evelyn Waugh'un okur mektuplarıyla baş etme yöntemleri



Toplam oy: 1127

İngiliz yazar Nancy Mitford, 1952 yılında, arkadaşı Evelyn Waugh'a yazdığı mektubunda "röportaj yapmak isteyenlerle, okur mektuplarıyla nasıl baş ediyorsun?" diye sormuş.

 

 

 

İnsanları sevmeyen ve ürkütücülüğüyle ünlenen, "İngiltere'deki en sinirli adam" olarak bilinen yazar Evelyn Waugh, "Bu aralar okur mektupları eskisi gibi başımı ağrıtmıyor. Mektupları gruplara ayırarak işimi kolaylaştırdım" diyor ve okur mektupları, röportaj teklifleri ile nasıl baş ettiğini anlatıyor:

 


 

1. Mütevazi okur mektubunu, "Kitabımı beğendiğinizi duyduğuma sevindim" diyerek yanıtlıyorum.



2. Hadsiz eleştiriye yanıt vermem.

 

3. Mektubunda kendisinden bahsedenlere,"İlgi çekici mektubunuz için teşekkürler" demek yeter.



4. Detaylarla ilgili yapılan eleştirileri, "Değerli öneriniz için çok teşekkürler" diye yanıtlarım.




5. Yazar olmak isteyenlere, eğer ilgi çekici bir şeyler yazmışsa cesaretlerini kıran bir mektup, eğer sıkıcıysa sadece kartpostal gönderirim.


6. Üniversitelerden gelen teklifler içinse bir red cevabı yaz ve hepsine aynı cevabı yolla.



7. Katoliklerden gelen teklifleri kabul et.



8. "Yaratıcı Yazarlık" okuyan Amerikalı öğrencileri reddet.

 

9.  Evine gelmek isteyen turistlerin tekliflerini reddet.


10. Eleştirmen için yollanan taslakları hiçbir yorum yapmadan geri gönder.


Bunların yanı sıra rahibelere de üzerinde resmim olan kartpostalımı gönderiyorum.


Evli kadınlardan cüretkar mektuplar alınca kocalarına mektup yazıyorum. Eşinin yabancı bir adamla mektuplaşmaya niyetli olduğunu söyleyip, uyarıyorum.

 

 

 

Ah, unutmadan:



11. Otobiyografi koleksiyonerlerine ve



12. Kitabının ücretsiz kopyasını isteyen Hint ve Alman'lara yanıt verme.



13. Çok zengin Amerikalılara ise kibar bir yanıt yaz. Çünkü onlar yeni yıl hediyesi olarak kitabından 100 tane alabilirler.

 

 

Kaynak: Flavorwire.com

 

 

 

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.