Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Express'i sahiplenme vakti!



Toplam oy: 309
Geri dönüşüme gönderilmesi söz konusu olan Express, Bir+Bir ve Roll dergilerinin eski sayılarını sembolik bir katkıyla, sayı başına 50 kuruşa sahiplenmek mümkün.

 

Express yazarlarından Ender Ergün, “Dergileri Gezi eylemleri sırasında dağıtmak istedik ama ortam pek müsait olmadı, olaylar yüzünden fırsat bulamadık” diyor. "Bu dergileri birileri okusun, ulaşsın diye dağıtıyoruz" diyen kampanya sorumlusu Saner Şen de, sayı başına 50 kuruşun sembolik bir fiyat olduğunu söylüyor: 

 

“İnsanların parası olmasa da dergileri alabilir. Kampanya para kazanmak için değil, dergilerin okuyucuyla buluşabilmesi için yapılıyor.”

 

Kampanya sonunda mevcut dergilerin bir kısmı sahaflara satılacak. Satılmayanların ise cezaevlerinde bulunan insanlara gönderileceğini söyleyen Şen kampanyanın önemini, “Geriye kalan bütün dergiler, istemesek de geridönüşüme verilecek” sözleriyle belirtiyor.

 

29 Ocak 1994'te, “Sahibinin sesi değil, kendi sesi” sloganıyla yayınlanmaya başlayan haftalık Express dergisi, Türkiye’de bağımsız yayıncılığın en önemli ve renkli seslerinden bir oldu. 1997’de ekonomik nedenlerle kapanan dergi Ağustos 2001’de Post Express adıyla aylık olarak tekrar yayınlandı. Temmuz 2004’te özgün ismine geri döndü. Express, halen ayda bir yayınlanıyor.

 

Dergi içinde bir bölümken Kasım 1996’da ayrı bir dergi olarak yayınlanmaya başlayan müzik dergisi Roll, Kasım 2009’da 144. sayısıyla yayın hayatına son verdi. Mart 2010’da yayınlanmaya başlanan Bir + Bir dergisi de yine Express yazarlarının imzasını taşıyor.   

 

Yaklaşık bir hafta önce başlayan kampanya 29 Aralık’a kadar devam edecek. Saner Şen, yoğun talep nedeniyle ve dergilerin sayı sayı tasnifi yapılmadığı için kargo ile gönderim yapılmasının şu an için mümkün olmadığını söylüyor. Kampanyadan faydalanmak isteyenlerin Atatürk Oto Sanayi  2. Kısım 27. No 1109 adresine bizzat gitmesi gerekiyor. Express'in bu adresteki deposu cumartesi- pazar 10.30- 17.30 saatleri arasında kampanya için açık.

 

(Mehmet Yeşilmen / Haber Vesaire)

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.