Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

FABİSAD'dan yeni yıl hediyesi: Almanak 2015



Toplam oy: 590

Edebiyat başta olmak üzere sanatın her dalında hayal gücünü yükseltmeyi amaçlayan Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği (FABİSAD), bir yeni yıl hediyesi hazırladı: FABİSAD Almanak 2015.


FABİSAD’ın panoraması niteliğindeki bu seçki, dernek üyesi yazar ve çizerlerin fantastik, bilimkurgu ve korku türlerinde öykü, deneme, makale ve çizimlerinden oluşuyor. Almanakta daha önce çeşitli mecralarda yayımlanmış eserlerin yanı sıra ilk defa bu seçkide okur karşısına çıkan metinler de mevcut.

 

Bu yıl bir ilk olması nedeniyle de özel bir öneme sahip olan FABİSAD Almanak, FABİSAD’ın gelecek yıllarda da gelenek haline getirmeyi planladığı bir çalışma. Bu seçkinin bir diğer özelliği de e-kitap olarak, ücretsiz yayımlanmış olması.

 

Çalışmayı pdf formatında ücretsiz olarak indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

 

 

Kitabın İçindekiler:

İllüstrasyonlar:

Kapak: Emre Soyak
Psylocke / Melike Acar
Conan / Melike Acar
Mahalle/ Yıldıray Çınar
Halloween/Esra İlter Demirbilek
Cadı Kız/Esra İlter Demirbilek
Caner Özdurak/Atilla

Öyküler ve Makaleler:

Uygulama: Sen – Aşkın Güngör
Zaman Avcısı – Zeynep Özdal
Günkuşu Ziyafeti – Bahadır İçel
Rüyaların Dili – Ozancan Demirışık
On Üç Maymun – Hakan Bıçakcı
İstanbul’un Ölüleri – Özlem Ertan
Bir Zen Balığıydım Aslında – Göktuğ Canbaba
Nikolay-Gogol – Esra Ertan
Müfettişin İstifası – Mehmet Berk Yaltırık
Izdırap – Oğuzhan Özbay
Ölümsüzlüğün Gıcık Sırrı – Doğu Yücel
İnternet, Mahremiyet Ve Paranoya Üstüne Öykülü Birkaç Söz – Onat Bahadır
Sıfır Numara Film – Galip Dursun
Dokumacı – Uğur Kılınç
Boyut Belası – Altay Öktem
Kıyamete Övgü – Özgün Muti
İrna – Erbuğ Kaya
Canavar – Murat Dural
Diriliş – Funda Seran
Fantastik Roman – Yankı Enki
Gerçek Beni Öldürmek – Barış Müstecaplıoğlu
Kara Kara Kapkara – Işın Beril Tetik
Temizlikçi – Gülbike Berkkam
Young Adult Fantazya – Kutlukhan Kutlu
Helen – Murat Başekim
Karşı İsyan Hareketi – Seran Demiral
Zaman Fikri – Tevfik Uyar
Elı Roth Üzerine – Burak Bayülgen
Bileycı̇ Dükkânı – Gündüz Öğüt
Minik Eller – Uğur Ziya Şimşek
Bir Buçuk Dakika – Kayahan Demir
Rubik Küp – Soner Işıksal
Uzaylı Direniş – Kadim Gültekin
Onuncu Yılında Türk Korku Sineması – Fatih Danacı

 

 

Daha ayrıntılı bilgi için: www.fabisad.com

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.