Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Genç yayın girişimcisi yarışmasında son başvuru 28 Ekim!



Toplam oy: 993

Yaratıcı sektörler, her geçen gün büyümeye, gelişmeye ve ülke ekonomilerinde gelişim gösteren alanlar yaratmaya devam ediyor. British Council Sanat Projeleri bölümünün, yaratıcı sektörlerin gelişimini teşvik etmek, sanata girişimci olarak bakarak sürdürülebilir iş modellerini ödüllendirmek ve uluslararası seviyede işbirliği fırsatları yaratmak üzere hazırladığı Genç Yaratıcı Girişimciler Yarışmaları, bu yıl Haziran ayında Türkiye’de Tasarım ve Moda alanlarında olmak üzere 2 alanda gerçekleşti. Şimdi sıra Genç Yayın Girişimcisi Yarışması'nda.

 

 

Bu sefer ilk defa bir değil, iki kazanan isim olacak ve kazananlar Britanya’da gerçekleşecek sektör turuna katılacak!   Türkiye Yayıncılar Birliği ve Kalem Ajans işbirliği ile gerçekleşecek yarışmaya katılmak için, 28 Ekim 2011 tarihine kadar başvuru formunu doldurarak, British Council'a göndermeniz yeterli.

 

 

Yarışma, 21 – 40 yaş aralığında Yayıncılık alanında (Basılı & dijital yayıncılık; Edebiyat Ajansları; Edebiyat Festivalleri dahil olmak üzere) en az 3 yıllık iş tecrübesine sahip, girişimci ve Türkiye’de yayıncılık sektörünün gelişmesinde ticari ya da sosyal alanlarda yeteneklerini göstermiş, yayıncılık alanında Türkiye’de geleceğin liderlerinden olma potansiyeline sahip, kendini iyi derecede sözlü ve yazılı ifade edebilecek İngilizce bilgisine sahip herkese açık.

 

 

 

Değerlendirme Gelen başvurular arasından yukarıda belirtilen özelliklere uyan katılımcılar, sektörün önde gelen isimlerinden oluşan jüri üyelerine sunum yapmak üzere 3 Kasım Perşembe günü çağırılacaklar, kazanan isimler de aynı günün akşamında gerçekleştirilecek olan resepsiyonda açıklanacak. Başvuru yapan adayların email adreslerine sunum programı ile ilgili bilgi gönderilecek.

 

 

Yarışma kapsamında adaylar, çalışmalarını ve planlarını Filiz Aygündüz (Milliyet Gazetesi Kültür&Sanat Bölümü Müdürü), Hakan Günday (Yazar), Henry Volans (Dijital Yayıncılık Direktörü, Faber), Kenan Kocatürk (Türkiye Yayıncılar Birliği Genel Sekreteri, Literatür Yayınları Genel Yayın Yönetmeni) ve Nermin Mollaoğlu’nun (General Müdür, Kalem Ajans ve ITEF İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali) oluşturduğu jüri üyeleriyle paylaşacaklar.

 

 

Yarışmayı kazanan iki kişi Türkiye’de Yılın Genç Yayın Girişimcisi unvanını kazanıp Nisan 2012’de diğer ülkelerin finalistleriyle beraber bir haftalık sektör turuna katılarak, sektörün lider isimleriyle görüşüp, tanışma ve işbirliği fırsatı bulacaklar. Tüm masrafları British Council tarafından karşılanacak bu program kapsamında Türkiye finalistleri Britanya’nın önde gelen yayıncılarını ve bu alanda çalışan ofisleri ziyaret edecekler.

 

 

 

Britanya’da yayıncılık sektörünün gelişimi ve şimdiki durumu hakkında bilgi almak için grup toplantıları Britanya ile diğer ülkelerin finalistleri arasında iletişim ağı oluşturma Britanya’nın yayıncılık alanında lider isimleriyle tanışma (birebir toplantılar da olabilir)

 

 

 

Finalistlerin işleriyle ilgili kısa tanıtım yapabilecekleri bir resepsiyon dahil olmak üzere Londra Kitap fuarı ve paralel etkinliklere katılma Londra Kitap Fuarı www.londonbookfair.co.uk Londra Kitap Fuarı, yayıncılık sektörünün uluslararası alanda en önemli buluşma noktalarından bir tanesi. Özellikle telif hakları anlaşmaları açısından büyük önem taşıyan fuar, her yıl dünyanın yayıncılık ve kültür başkenti olan Londra’da düzenliyor.

 

 

 

Fuarda yer almak, yayıncılık alanında yeni girişimlerin sektörün uluslararası alanda geleceğini ne yönde değiştireceğini anlamak açısından çok önemli bir fırsat. 2011’de Rusya’nın ardından, 2012’de Çin odak ülke olarak (Market Focus Country) fuarda yer alacak. Finalistlere tur kapsamında Londra Kitap Fuarı’nın paralel ekinliklerine ve resepsiyonlarına katılma ve kendi alanlarına göre bireysel araştırma yapma fırsatı verilecek.

 

 

Başvuru için son tarih 28 Ekim 2011! Tum ayrıntılar ve başvuru formu için http://www.britishcouncil.org/turkey adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.