Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

George R.R. Martin'in aksine Gabaldon sözünü tutuyor



Toplam oy: 960

Her yazarın kendisine özgür bir yaratma biçimi var şüphesiz; fakat kimi yazarların internet çağına daha çabuk uyum sağladığını söyleyebiliriz. Outlander (Yabancı) serisinin yazarı Diana Gabaldon da yeni döneme hızlı uyum sağlayanlardan. Televizyon Eleştirmenleri Birliği’nin basın turunda dinleyicilerden biri, George R.R. Martin’in Kış Rüzgarları’nı zamanında bitiremediğini, yayın tarihini sık sık ertelediğini hatırlatarak, Gabaldon’a televizyona da uyarlanan Outlander serisini söz verdiği tarihte tamamlayıp tamamlayamayacağını sordu. Gabaldon ise şu yanıtı verdi: “George’un aksine ben yazarken, yazmanın dışında hiçbir şeyle meşgul olmam. Oysa o seyahat etmeyi seviyor ve seyahat etmediği zaman yazması da mümkün değil. Kendisi bunu itiraf ediyor zaten; bu onun çalışma yöntemi.”

 

 

Herkesin kendisine has yazma alışkanlıkları bulunduğunu vurgulayan Gabaldon, sözlerine şöyle devam ediyor: “Yazmaya ilk başladığımda, iki farklı tam zamanlı işte çalışıyordum ve aynı zamanda üç küçük çocuğumla da ilgilenmem gerekiyordu. Sahip olduğum her boş zamanda yazdım. Gece yarısında, her şeyin sessizleştiği birkaç saatim olurdu ve asıl yazma saatlerim bunlardı. Gündüzleri de aralıklarla yazıyordum. Seyahat ettiğim zamanlarda ve benzeri her durumda yazdım.” 

 

Gabaldon’a göre, yayıncı baskısıyla belirlenen yayın tarihleri yanıltıcı olabiliyor. O da bu yüzden çalışmalarının yayım tarihiyle ilgili açıklama yaparken sadece kendi iç sesini dinliyor.

 

Geçtiğimiz aylarda, George R.R. Martin Taht Oyunları serisinin son kitabı Kış Rüzgarları’nın 31 Aralık 2015 olarak belirlenen çıkış tarihini ertleyerek, kitabın 2016’nın sonlarında raflardaki yerini alacağını açıklamıştı. Seriden uyarlanan dizi ise 24 Nisan 2016’da başlayacak.

 

İkinci sezonu, tıpkı Taht Oyunları gibi Nisan 2016’da başlayacak olan Outlander’ın konusu ise şöyle: “Sene 1945. Eski bir savaş hemşiresi olan Claire Randall, evine dönmüştür. Tekrar bir araya geldiği eşiyle İskoçya’da ikinci bir balayına çıkar ve Salisbury Düzlüğünde bulunan tarihi taş çemberini ziyaret eder. Bu taşlardan birine dokunan Claire kendisini, 1743 senesinin İskoçya’sında bir yabancı olarak bulur.

 

 


 

 

* Kaynak: Vulture

 

ÖU

 

 

 

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.