Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Goethe Enstitüsü’nden okuma ve söyleşiler



Toplam oy: 682
Aras Ören
Everest Yayınları

Goethe Enstitüsü, Türkiye ve Almanya’nın 30 Ekim 1961 tarihinde imzaladığı İşçi Alımı Anlaşması’nın 50. yılı nedeniyle; 1 ve 2 Kasım tarihlerinde “Birden Çok Dünyada Yaşamak” başlığı altında Aras Ören,  Zafer Şenocak ve Selim Özdoğan’ın katılacağı, 4 Kasım’da ise Saliha Scheinhardt’ın konuk olduğu okuma ve söyleşi etkinlikleri düzenliyor. Ortak noktaları, kendilerinin veya ailelerinin Türkiye’den Almanya’ya göç etmeleri olan edebiyatçılar, göç geçmişine sahip edebiyatçı kuşakların önde gelen isimleri olarak nitelendiriliyor.



Goethe Enstitüsü, göçün 50. yılı kapsamında düzenlenen etkinlikler çerçevesinde, kendileri ya da aileleri Türkiye’den Almanya’ya göç etmiş üç edebiyatçının okuma ve söyleşilerine de ev sahipliği yapacak. Aras Ören, Zafer Şenocak ve Selim Özdoğan’ın, “Birden Çok Dünyada Yaşamak” başlığı altında yapacakları okuma ve söyleşiler; 1 ve 2 Kasım tarihlerinde Sirkeci Garı’nda gerçekleşecek. Aras Ören 1 Kasım’da, Zafer Şenocak ve Selim Özdoğan  ise 2 Kasım’da, saat 18:00’de başlayacak etkinliklerde edebiyat severlerle buluşacaklar.



Program kapsamında; Aras Ören, Sezer Duru’nun moderatörlüğünde, yeni kitabı “Muhteşem Gündoğdu”dan bölümler okuyacak. Zafer Şenocak ve Selim Özdoğan ise okumaları gerçekleştirecek ve izleyicilerle sohbet edecekler. Şenocak, Almanya’da bu yıl yayınlanan kitabı “Deutschsein – Eine Aufklärungsschrift /Alman Olmak – Bir Bilgilendirme Yazısı”ndan bölümler okurken, Özdoğan henüz yayınlanmamış öyküsü, “Prinzessin auf der Suche – Arayış İçindeki Prenses”’den bölümler okuyacak.

 

 

4 Kasım Cuma günü ise Goethe Enstitüsü, uzun yıllardır Almanya’dan yaşayan ve öncelikle kadınların durumunu anlatan eserler veren yazar Saliha Scheinhardt’ı konuk edecek. Saliha Scheinhardt’ın “Yaşamadan Ölen Kadınlar” adlı romanından bölümler okuyacağı etkinlikte, okumaya, bu romandan esinlenilerek Tevfik Başer tarafından çekilmiş olan “Sahte Cennete Veda” filminden bölümler eşlik edecek. Saliha Scheinhardt; Cuma akşamı saat 19:00’da Goethe Enstitüsü Kütüphanesi’nde!

 

 

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.