Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Haftanın "edebi" etkinlikleri



Toplam oy: 586

İstanbul'da bu hafta da yolu edebiyatla kesişen birçok etkinlik var.

 

Bunlardan öne çıkanları derledik:

 

Tiyatro - Üstü Kalsın

 

Cemal Süreya’nın şiirleri ve düz yazılarından oluşan tek perdelik bir gösteri Üstü Kalsın. Hakan Gerçek’in seslendirdiği eserlere Tilbe Salim eşlik ediyor.

 

Tarih: 25 Şubat Salı & 28 Şubat Cuma
Saat: 20.30
Mekan: Maya Cüneyt Türel Sahnesi

 

Seminer - Karşılaştırmalı Edebiyat Seminerleri

 

Asuman Kafaoğlu Büke’nin yönettiği seminerlerde Dünya Edebiyatı Klasiklerinden Dante, Boccaccio, Petrarca, Erasmus, Machiavelli, Rabelais, Montaigne, Cervantes gibi yazarların eserlerinden okumalar yapılıyor.

 

Tarih: 25 Şubat Salı
Saat: 18.00-22.00
Mekan: Simya Galeri

 

Tiyatro - Lütfen Ölmeyin Sevgili Ozan- Pablo Neruda

 

 

 

“Ağır ağır ölür alışkanlığının kölesi olanlar, her gün aynı yoldan yürüyenler, yürüyüş biçimini hiç değiştirmeyenler, giysilerinin rengini değiştirmeye yeltenmeyenler, tanımadıklarıyla konuşmayanlar.”

 

Yukarıdaki ünlü dizelerin sahibi, Şilili ünlü yazar ve şair Pablo Neruda. Nazım Hikmet Kültür Merkezi, şairin hayatının 1965-1973 yılları arasındaki önemli anlarının derlendiği bir oyuna ev sahipliği yapıyor. Bu oyunda şairin Şili, İspanya İç Savaşı ve hayatına ait dönüm noktaları kendi şiirleri, güncesi ve Neruda için yazılan El Cartero de Neruda adlı romandan alıntılarla yansıtılıyor. Oyunun yönetmenliğini  A. Togay Kılıçoğlu yapıyor. Oyunun süresi 55 dakika ve tek perde olarak sunuluyor.

 

Tarih: 26 Şubat Çarşamba - 27 Şubat Perşebe
Saat:
20.30
Adres: Bahariye Cad. Ali Suavi Sok.(Sanatçılar Sokağı) No:7 Kadıköy- İstanbul

 

Tiyatro - Azizce

 

Aziz Nesin’in kısa oyunlarından oluşan seçkide “Yaşasın Kavuniçi”, “İnsan Başı Üstüne Üç Sesli Üzünç”, “Sen Gara Değilsin” ve “Bir Kadın İçin Düet” oyunları sahneleniyor. Oyuncular ise; Münir Akça, Şirin Asutay, Doğacan Taşpınar, Gülru Pakdemir, Yunus Emre Kılınç ve Ercan Koçak.

 

Tarih: 27 Şubat Perşembe
Saat: 20.30
Mekan: Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi

 

Konser - İlk Şarkılar

 

Fazıl Say’a Serenad Bağcan’ın eşlik ettiği konserin ilk bölümünde dünyaca ünlü sanatçıların besteleri ve Fazıl Say’ın kendi besteleri de yer alırken konserin ikinci bölümünde ise; Metin Altıok, Ömer Hayyam, Cemal Süreya, Can Yücel, Pir Sultan Abdal, Orhan Veli, Nazım Hikmet Ran ve Muhyiddin Abdal’ın şiirlerinden oluşan İlk Şarkılar dinleyiciyle buluşuyor.

 

Tarih: 1 Mart Cumartesi
Saat: 21.00
Mekan: Türker İnanoğlu Show Center

 

 


 

 

- TI

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.