Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Haftanın "edebi" etkinlikleri



Toplam oy: 735

Yazın gelişiyle birlikte seçenekler azalmış da olsa hâlâ edebiyatseverleri bekleyen etkinlikler mevcut. Bunlardan öne çıkanları derledik:

 

Radyo - Açık Dergi 'Zîn'

 

Mehmed Said Aydın, Kürt edebiyatı numuneleri üzerine konuşacak.

 

Tarih: 7 Temmuz Pazartesi
Saat: 19.30
Yer: 94.9 Açık Radyo

 

 


 

 

Sergi – Aynadan İçeri

 

Adını Lewis Carroll’ın Aynadan İçeri başlıklı kitabından alan sergide Füsun Onur’un 40’ı aşkın eseri Emre Baykal küratörlüğünde sergileniyor.

 

Tarih: 12 Haziran – 17 Ağustos
Mekan: Arter – Beyoğlu/İstanbul

 

 


 

 

Sergi - Nazlı'nın Defteri - Osman Hamdi Bey'in Çevresi

 

Osman Hamdi Bey'in kızı Nazlı Hamdi'nin, 14-18 yaşları arasındayken tuttuğu defteri merkeze alan sergide, Servet-i Fünun yayıncısı Ahmed İhsan'dan arkeolog-casus Gertrude Bell'e, Bavyera Prensi Rupprecht'ten Şair Nigâr'a, ressam, yazar, diplomat, arkeolog otuzun üzerindeki kişinin hikayesi yer alıyor.

 

Tarih: 30 Nisan - 10 Temmuz
Yer: Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi, İstanbul

 

 


 

 

Sergi - Lodos

 

Bodrum Gümüşlük Akademisi Vakfı, 21 Haziran – 21 Temmuz 2014 tarihleri arasında sanatçı Maik Amstrong'un Lodos adlı kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Şair Lale Müldür’ün Lodos için yazdığı metin de serginin katalogunda okunabilecek. Serginin küratörlüğünü ise Mehmet Kahraman üstleniyor.

 

Tarih: 21 Haziran – 21 Temmuz
Yer: Bodrum Gümüşlük Akademisi

 

 


 

 

 

Sinema - Öteki

 

Dostoyevski'nin yazdığı dönemde sert eleştirilere maruz kalan eseri Öteki'nin beyazperde uyarlaması olan film, bir adamın yaşarken kendi "öteki"siyle tanıştıktan sonra hayatında erimeye başlayan akli sınırları ve deliliğin kontrolü ele alışını anlatıyor. Richard Ayoade'nin yönettiği filmde Jesse Eisenberg baş rolde.

 

Yer: Acıbadem Cinemaximum (Akasya)
Saat: 11.00 ve 16.00

 

 


 

 

Sinema - Mavi En Sıcak Renktir

 

Abdellatif Kechiche tarafından yönetilen filmin başrollerini Léa Seydoux, Adèle Exarchopoulos ve Catherine Salée paylaşıyor. Julie Maroh’un çizgi romanından uyarlanan film hakkında Cannes'da da sıkça konuşulmuştu.

 

Yer: Antalya Cinemaximum (Migros)
Saat: 10.30, 14.00, 17.30 ve 21.00

 

 


 

 

Sinema - Aynı Yıldızın Altında

 

Josh Boone’un yönetmenliğini üstlendiği film, John Green’in romanından Scott Neustadter ve Michael H. Weber tarafından uyarlandı. Filmin başrollerindeyse Shailene Woodley, Ansel Elgort ve Willem Dafoe yer alıyor. 16 yaşındaki Hazel üç yıldır tiroid kanseriyle boğuşmaktadır. Kanserli hastalar için oluşturulan destek grubunda Augustus ile tanışır. Augustus da beyin tümörüyle savaşmış ve bu yolda bir bacağını kaybetmiştir. İkili birlikte zaman geçirdikçe birbirlerine aşık olurlar. Augustus, sevgilisinin çok istediği bir hayali gerçekleştirmek için onunla birlikte yola çıkar. Planlarına göre Amsterdam'a gidecek ve Hazel'ın en sevdiği yazar olan Peter Van Houten'i bulmaya çalışacaklardır...

 

Yer ve saat: Seanslar hakkında bilgi almak için tıklayınız.

 


 

 

Sinema - Şeker Portakalı

 

Zezé şehir dışında bir kasabada, oldukça büyük ekonomik sıkıntılar çeken bir ailenin çocuğudur. Son derece hassas ve olgun olan Zezé'nin en sevdiği şey hayalgücüyle başbaşa kalıp yeni hikayeler üretmektir. Yeni taşındıkları evde karşısına çıkan portakal ağacı ise tam anlamıyla sığınabileceği tek varlık olur. Aynı adlı kitaptan uyarlanan filmi Marcos Bernstein yönetiyor.

 

Yer: Ataköy Galleria Cinepeople
Saat: 11.45, 13.45, 15.45, 17.45, 19.45 ve 21.45

 


 

GG

 

 

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.