Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Haftanın "edebi" etkinlikleri



Toplam oy: 627

İstanbul'da bu hafta da yolu edebiyatla kesişen birçok etkinlik var.

 

Bunlardan öne çıkanları derledik:

 

Dinleti – Her Şey İnsanı Sevmekle Başlar – Sait Faik’ten Hikayeler

 

Yazar Sait Faik Abasıyanık’ın ölümünün 60. yılı için düzenlenen dinletide yazarın “Projektörcü”, “Alt Kamara”, “Plajdaki Ayna”, “Sivriada Geceleri” ve “Hişt Hişt” adlı öyküleri seslendiriliyor. Tilbe Saran, Metin Belgin, Bülent Emin Yarar ve Hakan Gerçek tarafından okunacak olan hikayelere Serdar Yalçın da müziğiyle eşlik edecek.

 

Tarih: 14 Nisan Pazartesi
Saat: 20.00
Yer: İş Sanat – İstanbul

 

Söyleşi - Ahmet Ümit ve Mehtap Meral ile "İstanbul Hatırası"

 

Ahmet Ümit’in Mehtap Meral ile paylaşacağı sahnede hikayaler, şiirler ve şarkılarla İstanbul anlatılacak. Ahmet Ümit tarafından hikayelerin, anıların ve İstanbul hakkında az bilinenlerin paylaşacağı etkinliğe Mehtap Meral ise tangolar ve İstanbul şarkıları ile eşlik ediyor.

 

Tarih: 15 Nisan Salı
Saat: 21.00
Yer: Bronx Pi Sahne – Beyoğlu

 

Söyleşi – Türk Filmleri Hayatımızı Nasıl Değiştirdi

 

Merih Akoğul’un moderatörlüğünü üstlendiği etkinlikte Türk filmlerinin hayatımızı nasıl değiştirdiği üzerine durulacak. Söyleşide konuşmacı olarak yer alacak isimler ise oyuncu Ercan Kesal ve yazar Cezmi Ersöz.

 

Tarih: 16 Nisan Çarşamba
Saat: 19.00
Yer: Akbank Sanat – Beyoğlu

 

Söyleşi – Köprüde Buluşmalar – Edebiyat ve Sinema

 

Sinemada edebiyat konusunun işleneceği söyleşide, Daha romanı “Books at Berlinale”ye seçilen Hakan Günday ve romanın sunumunu yapan Nermin Mollaoğlu yer alıyor. 33. İstanbul Film Festivali kapsamında Köprüde Buluşmalar başlığı altında düzenlenen etkinlikte ayrıca Orhan Pamuk’un Masumiyet Müzesi'nden esinlenerek geliştirdikleri belgesel projesinden söz edecek olan yönetmen Grant Gee ve yapımcı Janine Marmot bulunuyor.

 

Tarih: 16 Nisan Çarşamba
Saat: 10.00
Yer: Akbank Sanat/Çok Amaçlı Salon – Beyoğlu

 

Söyleşi - Çağdaş Edebiyata Akademik Yaklaşımlar I: Edebiyat Hayatının 25. Yılında Ayfer Tunç

 

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı bölümü tarafından düzenlenen etkinlikte, yazar Ayfer Tunç’un 25 yıllık birikimi üzerine konuşulacak. Çeşitli üniveristelerden akademisyenlerin, eleştirmenlerin ve yazarların yer alacağı etkinliğin konuşmacıları ise Ahmet Ümit, Abdullah Uçman, Handan İnci, Sırma Köksal, Murat Gülsoy, Çimen Günay Erkol, Tezer Cem, Nursel Duruel, Haydar Ergülen, Bengü Vahapoğlu, Yalçın Tosun, Hülya Soyşekerci, Sadık Yalsızuçanlar, Olcay Akyıldız, Asuman Kafaoğlu-Büke, Zeynep Zengin ve Özge Şahin Uğurel’den oluşuyor.

 

Tarih: 17 Nisan Perşembe
Saat: 10.00
Yer: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi – Fındıklı

 

Tiyatro – Suç ve Ceza

 

Dostoyevksi’nin kült eseri Suç ve Ceza, Anzhela Barshchevskaya çevirisi ile sahneye çıkıyor. Yılmaz Aydın, Gülay Say ve Deniz Şen Hamzaoğlu’nun oynadığı oyunun müzikleri ise Burçak Demir'e ait.

 

Tarih: 18 Nisan Cuma
Saat: 20.00
Yer: Hayal Perdesi – Beyoğlu

 

Tiyatro – Benim Adım Kırmızı: Tasvirler

 

Düzenlemesi ve yönetmenliğini Oğuz Arıcı’nın üstlendiği oyun, Orhan Pamuk’un Benim Adım Kırmızı adlı romanının uyarlamasından oluşuyor. Oyuncu kadrosunda ise Behiç Cem Kola, Bengi Kırlaroğlu, Cansu Kahvecioğlu, Cenk Külçe, Hasan Şahintürk, Tuba Keleş, Uğur Açıkgöz yer alıyor.

 

Tarih: 19 Nisan Cumartesi
Saat: 20.30
Yer: Şermola Performans – Beyoğlu

 

 


 

 

 

 

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.