Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Haftanın uyarlamaları



Toplam oy: 452

Bugün günlerden cuma. Her cuma olduğu gibi bugün de birçok yeni film vizyona giriyor. Hepsi bizi heyecanlandırıyor ama uyarlamalar daha fazla. Uyarlama meraklılarına duyulur, bu hafta şu uyarlamaları izleyeceğiz:

 

 

 

 

Aramızda Bebek Var (A Happy Event)

 

Genç ve mutlu çift Barbara ve Nicholas, nihayet bir bebek sahibi olmaya karar verir. Kim derdi ki bir bebek, güllük gülistanlık sürüp giden hayatlarını bu karar tepetaklak edecek? Masumca aldıkları bu karar, hayatlarının ortasına şimşek gibi düşer adeta ve şu soruları sordurtur Barbara'ya:

 

“Hayatımı tepetaklak etti, köşeye sıkıştırdı beni, sınırlarımı zorladı... Dibine kadar kendimden vazgeçmeyi, şefkati ve fedakarlığı öğretti bana. Peki annem bana bunları niye hiç anlatmadı? Niye kimse bu konudan bahsetmiyor?”

 

 

 

 

 

 

Senaryosunu Fransız yazar Eliette Abecassis'in Bir Bebek Bekliyorum romanından uyarladığı ve Rémi Bezançon'un yönetmenliğini yaptığı Aramızda Bebek Var filmi, bugün Türkiye'de vizyona giriyor. Louise Bourgoin ve Pio Marmaï'nin başrolleri paylaştığı filmde, aşk, bağlılık, annelik ve şefkat konuları işleniyor. Üçüncü uzun metraj prömiyerini Toronto Film Festivali'nde yapan film, İstanbul Film Festivali’nde de gösterime girmiş ve izleyici tarafından da beğeniyle karşılanmıştı.





Pamuk Prenses ve Avcı (Snow White and the Huntsman)

 

İşte uzun zamandır en çok beklenen uyarlamalardan biri. Anlaşılan o ki defalarca TV'de ve sinemada farklı versiyonlarını gördüğümüz bu 'destansı' hikayeden Hollywood daha çok ekmek yiyecek. Bu kez Pamuk Prenses'imiz Twilight serisinden tanıdığımız Kristen Stewart, kötü kraliçemiz ise Oscar ödüllü Charlize Theron. Efsanevi masalın gidişatı bu versiyonda pek ismiyle müsemma değil. Pamuk Prenses 'saf'lığından arınmış da, kendisini öldürmesi için kraliçenin gönderdiği avcıdan savaş sanatı dersi alıyormuş meğer.

 

 

 

 

Bugün vizyona girecek uyarlamanın efektleri, senaryosu, kısacası her şeyi muadillerinden pek farklı. Alice in Wonderland (Alice Harikalar Diyarında)’in yapımcısı Joe Roth, yapımcı Sam Mercer, The Sixth Sense (Altıncı His) ile övgüler alan reklam yönetmeni ve modern görüntü ustası Rupert Sanders bu film için bir araya gelmiş.



Bu haftanın uyarlamaları böyle. Bakalım kitapların sadık hayranlarının ve iflah olmaz sinema tutkunlarının uyarlamalar hakkındaki yorumları ne olacak?

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.