Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Hakan Günday'ın Piç'i sinema filmi oluyor



Toplam oy: 1419
Hakan Günday
Doğan Kitap

Genç nesil yerli romancılar arasında hatrı sayılır bir hayran kitlesine sahip olan Hakan Günday'ın çok sevilen romanı Piç, beyazperdeye uyarlanıyor. Arti Film'in yapımcılığını, Selim Demirdelen'in yönetmenliğini üstlendiği filmi senaryolaştıran isim ise Ümit Ünal.

 

Nisan ayında düzenlenecek İstanbul Film Festivali için hazırlandıklarını söyleyen Arti Film'in yapımcısı Türker Kokmaz, filmin hangi tarihte vizyona gireceğinin henüz netleşmediğini söylüyor. Ancak filmin Facebook duyuruları yapıldı, bir afişi paylaşıldı bile! 1 Ekim tarihinde çekimlerine başlanacak filmin çekimlerinin 4 ya da 5 hafta sürmesi planlanıyor.

 

 

 

Hakan Günday: Ruhu muhafaza edildiği sürece sorun yok

 

 

 

Konuyla ilgili olarak ulaştığımız Hakan Günday,  önemli olanın kitabın ruhunun muhafaza edilmesi olduğunu söylüyor: "Filmin senaryo aşamasında yer almadım, çünkü bu başka bir meslek. Ve bu işi hakkıyla yapmak için birinci adımdan başlanması gerek."

 

 

Ümit Ünal'ın gözünde Piç'in neye evrileceğinin kendisi için ilginç ve önemli olduğunu belirten Günday, bir sanat dalından diğerine yapılan uyarlamalarda önemli olanın o sanat disiplininin enstrümanlarını kullananarak eseri yeniden yaratmak olduğunu ifade etti.

 

Günday, kitabının sinemaya aktarılması hakkında, "Benim için kitabın ruhunun muhafaza edilmesi en önemli unsurdu. Önemli olan kitabın fotokopisini çekmek değil romanı okurken son sayfayı çevirince duyulan hissin filme geçmesi," diyor.  Yazar, kitabın senaryolaştırılma aşamasına yalnızca eleştirileri ve yorumları ile katılmış. Günday ve yapım şirketi, ortak bir kararla senaryonun Ümit Ünal tarafından yazılmasına karar kılmışlar. 

Hikayelerle uğraşmayı tercih ettiğini söyleyen Günday, yeni mesleklere el atmak yerine yeni eserler üretmeyi önemsediğini belirtiyor: "Varolanlarla uğraşmaktansa yeni eserler üretmeyi tercih ediyorum."

 

 

 

 

Yorumlar

Yorum Gönder


bu yazıyı araklamis milliyet m2.milliyet.com.tr/News/NewsArticle.aspx?ID=1547655

45%
55%

ben filmlerin kitapların ruhunu yansıtamadığına inanıyorum.. o yüzden ilk kitap okunmalı film sonra izlenmeli diye düşünüyorum. Piç ve diğerleri Hakan Günday çok özel .. filmi yine de çok merak ediyorum bakalım nasıl olacak.

57%
43%

arka arkaya iki kere okuduğum ender kitaplardan biridir. sinemaya uyarlandığını duyunca cok sevindim. eminim kitabı okumadan filmi izleyen bir çok insanın da kitabı okumasına vesile olacaktır. sonuçtan umutluyum...

38%
62%

Sanırım bu filmin kitabını 7 defa okudum karakterlerin hepsini her defasında kafamda canlandırdım kişerle özleştirmeye çalıştım geçtiğimiz günlerde nişanlım filmin haberini verdi buna çok sevindim filmi sabırsızlıkla bekliyorum..

45%
55%

şimdi herşey güzel de bu koskoca kitabın senaryosunu 4 ya da 5 haftada mı çekecekler? bu nasıl iştir? kısa film desem kitaptaki olaylar uzun. garip diyorum.

37%
63%

kinyas ve kayrayı çekmek bence çok zor! çok fazla mekan var ve anlatılması çok zor bir kitap. yapılabilse harika olur o ayrı.

61%
39%

filmin kitabın anlatımındaki o etkileyiciliği kolay kolay yakalayamayacığını düşünüyorum. Hakan Günday da ruhu yakalamaktan bahsediyor ancak bu tarz etkileyici kitapların muhteşemliğini iki saatlik filmler ile yakalamak pek mümkün olmuyor. umarım film Hakan Günday hayranlarında bir hayal kırıklığı yaratmaz..

33%
67%

Harikulade! Doğum günümde böyle bir haberi okumak, sevdiklerimin yanında olması gibi. Belki de Hakan Günday'ın bir hediyesi. Filmi sabırsızlıkla bekliyorum.

45%
55%

keşke kinyas ve kayra çekilseymiş ama olsun bu da bi şey :)

50%
50%

Daha güzel bi' haber alamazdım sanırım bugün! :P Süper! Favori yazarım,favori kitaplarımdan biri & senaryo yine çok sevdiğim bi' yazar tarafından ele alınacak müthiş..:)

36%
64%

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.