Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Hakaret edebiyatı



Toplam oy: 1436

Edebiyatçılar mükemmel işler yapıyor olabilirler, ama her zaman mükemmel insanlar değiller. Aksi yönde bir inancınız varsa lütfen bir kenara bırakın. Çünkü şimdi, hep birlikte; kimi edebiyatçıların, iyi yazılmış eserlere duydukları kıskançlığın ne boyutlara gelebileceğini okuyacağız; edebiyatçının edebiyatçıya ettiği hakaretleri yani... Bunlar da edebiyat dünyasının dedikoduları efendim. Buyrun bakalım: Kim kime ne demiş?

 

 

 

Nietzsche - Dante

 

 

Woolf - Joyce

 

 

Flaubert - Sand

 

 

Thomas - Kipling

 

 

Wells - Shaw

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hazırlayan: Elif İlik

 

Yorumlar

Yorum Gönder


Oğuz Atay'ın tüm yazdıklarını okudum,bazılarını tekrar tekrar okudum...Ş.A yı yeni duydum...allahtan internet var...

30%
70%

Gerçekten insanın dudağında o alaysı gülümseme yapışıp kalıyor. Ama yine hatırlayınız, hayranlık duyduğumuz bazı sanatçıların yaptıkları korkunç işleri ; hele hele çok bayıldığımız bazı yazarların kadınlar hakkındaki sözlerini...ve aslında pekçok şeyin göründüğü gibi olmadığını...ve herkesin insan olmaktan payına düşen kötü taraflarının olduğunu ve hatta benim bile!!!

51%
49%

şimdi yazarların birbirleri hakkında küstahça yazdıkları bu yazıları okurken gülüyoruz. aklıma şavkar altınel'in oğuz atay hakkında söylediklerini okuduğum zamanki alaycı gülümseyişim geldi.

50%
50%

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.