Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Harry Potter furyası durmak bilmiyor



Toplam oy: 1327

Japonya'nın Osaka şehrindeki Universal Studios Japan'da açılması planlan Harry Potter temalı park, daha açılmadan merak uyandırmaya başladı. Goldmann Sachs'in asıl yatırımcı olduğu ve Warner Bros. ile Universal Parks & Resorts şirketlerinin yer aldığı projenin Japonya ayağından beklenti çok fazla çünkü Japonya'da hem filmin hem de kitapların hayranı çok.

 

 

 

İlki, 2010 senesinde Orlando'da açılan Harry Potter parkının ikincisi ABD'nin Florida eyaletinde açılmıştı. Japonya'da açılacak üçüncü parkın ardından dördüncü parkın ise 2016 senesinde California'da açılması planlanıyor.

 

 

15 yıl önce çıkan ilk Harry Potter kitabı ile Hogwarts'ın büyülü dünyasına adım atmak isteyen okurlar, parkın tepesine konumlandırılan Hogwarts Kalesi'nde yemek yiyebiliyor, Ollivander'ın dükkanından sihirli asa satın alıp meşhur Honeyduke şeker dükkanından şekerleme alabiliyorlar.

 

Japonya'ya kadar ulaşan park projesi, en azından şimdilik, İngiltere'ye uğrayacak gibi durmuyor. Park, ingiltere'de açılır mı bilinmez ama İngiltere'de yaşayanların Harry Potter'ın dünyasına adım atmak için parka ihtiyaçları yok. Geçtiğimiz mart ayında Warner Bros film şirketi tarafından ziyaretçilere açılan Harry Potter film setlerinin hem kitabın hem de filmin hayranlarından yeterince ilgi gördüğü aşikar.

 

 

 

Harry Potter ile ilgili bir diğer haber ise 14 Nisan'da yayına başlayan Pottermore sitesinden. Kullanıma açılır açılmaz 7 milyon kullanıcının giriş yaptığı site, Harry Potter kitaplarına diğital olarak erişme imkanı sağlıyor.

 

Daha ilk haftalarda 5 milyon üye sayısına erişen sitede 3 milyon kullanıcı ev sahibi. Siteye üye olan kullanıcılar, bir ev ediniyor, büyü yapmayı öğreniyor ve düellolara katılıyor.

 



Yakında sitenin daha interaktif hale geleceğini duyuran yetkililer, siteye girilmek üzere hazırlanan serinin ikinci kitabının neredeyse hazır olduğunu anlattı. "Her yeni kitapla daha çok büyüyeceğiz" diyen site yetkilileri, Harry Potter hayranlarından sabırlı olmalarını istiyor ve sanal bir dünya yaratmayı amaçlamadıklarını, bir internet tecrübesi yaratmaya çalıştıklarını belirtiyor. 'Sınırsız bir tecrübe' olarak nitelendiren sitenin seride yer alan her kitapla biraz daha büyümesi planlanıyor.

 

 

Bunların yanı sıra Amazon, yalnızca Kindle kullanıcılarının erişebildiği Kindle Owner's Lending Library adlı diğital kütüphanede, Harry Potter serisine yer vermek için hazırlanıyor. Gelecek ay kütüphaneye eklenecek seri için Pottermore sitesi ile anlaşılmış.

Tipik bir kütüphaneden farklı olarak ayda yalnızca bir kitap alabildiğiniz ve neredeyse 145.000'in üzerinde kitap barındıran Kindle Kütüphanesi'ni kullanabilmek için Amazon Prime üyesi olmanız gerekiyor. Yıllık 79 dolar ödediğiniz üyelikle yerel kütüphanelerden de edinilebilecek olan e-kitapları, sıraya girmeden edinebiliyorsunuz.

Mart ayının sonunda piyasaya sürülen Harry Potter e-kitabı şimdiden en çok indirilen kitaplar arasına yerleşti.

 

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.