Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Hrant Dink anısına vicdan konulu kısa film yarışması



Toplam oy: 672

19 Ocak 2007'de katledilen gazeteci Hrant Dink anısına Hrant Dink Vakfı tarafından “Gelin Vicdanımızla Bakalım” sloganıyla 2009 yılında başlatılan kısa film yarışmasının üçüncüsü düzenleniyor. Organizasyon Komitesi'nde Banu Güven, Çiğdem Mater ve Sibel Asna gibi isimlerin yer aldığı Hrant Dink Vakfı 3.Vicdan Konulu Kısa Film Projesi 2011 ile ilgili açıklama şöyle:

 

Hrant Dink Vakfı’nın 2009 yılında başlattığı “Vicdan Filmleri” projesi, yeni kısa filmlerle vicdanın yeni yüzlerini görünür kılmaya devam ediyor.



Düzenlendiği ilk yıl çeşitli türlerde birçok filme ev sahipliği yapan proje, bu sene de dünyanın her yerinden, amatör, profesyonel eli kamera tutan herkesi film çekmeye davet ediyor.



Bu daveti kabul ederek kamerasını vicdanına çevirenler, 30 Mart-15 Eylül 2011 tarihleri arasında www.vicdanfilmleri.org adresine film yükleyebilecek. En fazla beş dakika olması gereken filmler için tür sınırlaması yok. Proje sonunda uluslararası bir jüri tarafından belirlenecek olan ilk 20 filmden bir DVD oluşturulacaktır. Seçilen bu filmlerin çeşitli platformlarda gösterimleri yapılarak görünürlülükleri sağlanacaktır. Jüri heyetinin ortak kararıyla belirlenecek olan bir kişiye ise Hrant Dink Vakfı tarafından bir teşvik bursu verilecektir. İlk 20´ye giren filmlerin anons tarihi 10 Aralık 2011 olarak öngörülmektedir.



Katılım koşulları ve detaylı bilgi için: www.vicdanfilmleri.org



HRANT DİNK VAKFI (HDV) VİCDAN KONULU KISA FİLM PROJESİ ŞARTNAMESİ



1. AMAÇ



Hrant Dink Vakfı’nın, Hrant Dink’in “Sağduyunun, vicdanın sesi suskunluğa mahkûm edildi, şimdi o vicdan çıkış yolu arıyor.” cümlesinden hareketle düzenleyeceği Uluslararası Kısa Film Projesi, vicdanını kamerayla buluşturmak isteyenlere sesleniyor.



2. KAPSAM



* Hrant Dink Vakfı’nın Vicdan Konulu Kısa Film Projesi’ne başvurular 30 Mart-15 Eylül 2011 tarihleri arasında gerçekleşecektir.



* Projeye katılan filmler, moderatörlerin onayından geçtikten sonra Hrant Dink Vakfı’nın www.vicdanfilmleri.org sitesinde yer alacak ve halk oylamasına ve yorumlarına açılacaktır.



*Sanatçı, aktivist, yazar, gazeteci, yönetmen ve/veya oyunculardan oluşan bir jüri heyeti, 15 Ekim 2011’e kadar ön jüri elemesinden geçecek olan filmleri izleyip en iyi yirmi filmi belirleyecektir. Seçilen filmler film festivallerine önerilecek, festival kapsamında ve vicdan ve vicdani değerlerle ilgili çeşitli etkinliklerde özel gösterimler düzenlenecektir. Bu filmlerden bir DVD oluşturulacak, sinema okullarına, arşivlere, kütüphanelere gönderilecektir. Ayrıca, jürinin değerlendirmesi sonucu seçilecek olan bir kişiye Hrant Dink Vakfı Yönetim Kurulu tarafından çerçevesi belirlenecek olan bir teşvik bursu verilecektir.



* İlk 20’ye giren filmler 10 Aralık 2011’de anons edilecektir.



3. KATILIM KOŞULLARI



* Projeye katılacak filmlerin, pelikül (35, 16, 8, süper ) veya dijital kamera ile çekilmiş olması gerekmektedir.



* Filmlerde tür sınırlaması yoktur. Filmler kurmaca, deneysel, belgesel, animasyon vb. türde olabilir.



* Filmlerin süresi, jenerik dahil 5 dakikayı geçmemelidir. Beş dakikadan uzun filmler kabul edilmeyecektir.



* Katılımcılarda herhangi bir yaş ya da deneyim sınırlaması yoktur. Daha önce film çekmiş kişiler, profesyonel yönetmenler veya hiç film çekmemiş kişiler de projeye katılabilir.



* Altyazı dili İngilizcedir. Bütün filmler tercihen İngilizce altyazısı yapılmış olarak gönderilmelidir. İngilizce altyazısız gönderilen filmler siteye eklenmeyecektir.



* Filmler bir ekip tarafından yapılmış olsalar bile, başvuru, filmin yönetmeni veya yapımcısı tarafından yapılmalıdır.



* Web sayfasına yüklenecek olan filmlerin AVI, MPEG/MPG, MOV veya FLV formatında olması gerekmektedir.



* Moderatörün onayından geçecek olan filmler web sitesinde yer alacak ve halk tarafından oylanacak ve yorumlanacaktır. Bu oylama ve yorumlamalar, jürinin seçimlerinden bağımsızdır. Projenin amacına uygun olmayan, teknik koşulları taşımayan filmler değerlendirilmeye alınmayacaktır.



4. TELİF HAKLARI



* Projeye katılan filmlerde telif hakkı doğuran fikir ve sanat eserleri (senaryo ve müzik vs) kullanılmış ise, filmin yönetmeni, bu eserlerle ilgili telif haklarını almış olmalıdır. Katılacak filmlerde, kullanılan fikir ve sanat eserlerinden doğacak uyuşmazlıklarda vakfa herhangi bir sorumluluk yüklenemez.



* Projede dereceye giren filmlerin eser sahipliği hakkı yönetmenine ait olmak üzere, bu filmlerin çoğaltılması, toplu gösterimi, dağıtımı, festivallere gönderilmesi hakkı herhangi bir bedel ödemeksizin, Hrant Dink Vakfı’na ait olacaktır.



* Film ilk 20 arasına girer ise filmin yönetmeni şartnamede yazılı olan kuralları içeren noter tasdikli bir muvaffakatnâme imzalamayı ve eğer özgün fikir ve sanat eserleri kullanılmış ise bunlarla ilgili telif belgelerini sunmayı kabul etmiş sayılır.



* Filmin yönetmeni, projede derece alan filmiyle ilgili ticari bir anlaşma yapmak istediği durumda, söz konusu anlaşmaları HDV’nin üst paragrafta belirtilen haklarına halel vermeyecek şekilde yapmak ve HDV’yi yazılı olarak anlaşmalarla ilgili olarak bilgilendirmekle yükümlüdür.



5. FİLMLERİN İADESİ



* Projede dereceye giremeyen filmler HDV arşivine devredilecektir.



* Webe yüklenen filmler hiçbir şekilde iade edilmeyecektir.



SEÇİCİ KURUL



Filmler, HDV tarafından belirlenecek bir ön jüri tarafından ön elemeye tabi tutulacaktır. Seçici kurulun ön elemesinden geçen filmler jüri üyeleri tarafından değerlendirilecek ve ilk 20 film seçilecektir. Jüri üyeleri web-sitemizde ilan edilecektir.



DEĞERLENDİRME TAKVİMİ



* Projeye katılacak olan filmler, 30 Mart– 15 Eylül 2011 tarihleri arasında www.vicdanfilmleri.org sitesine yüklenebilir.



* Jürinin seçtiği İlk 20 filmin açıklanma tarihi 10 Aralık 2011 olarak öngörülmektedir.

 

Hrant Dink Vakfı Şartnamede her türlü değişiklik yapma hakkını saklı tutar.



İletişim: vicdanfilmleri@hrantdink.org

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.