Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

İngiltere'de Philip Seymour Hoffmanlı reklamlar yasak



Toplam oy: 492

İngiltere'deki Reklam Standartları Kurumu, Philip Seymour Hoffman'ın reklamlarda kullanılmasını yasakladı. Karar, Alain de Botton'ın yeni kitabı The News: A User's Manual (Haberler: Kullanım Kılavuzu) hakkında gelen üç şikayet üzerine alındı.

 

London Evening Standard'da Hoffman'ın ölümünü takiben yayınlanan reklam, The Guardian'a göre öyle rahatsız ediciydi ki yasaklanmakla kalmadı, gelecekte Hoffman'ın yer alabileceği başka reklamları da önledi. Reklamın yaratıcısı Ogilvy & Mahter adlı şirketin amacı ise insanların hayatlarını doğrudan ilgilendiren haberler yerine, daha sansasyonel diğer haberlere yöneldiklerini göstermekti. Reklamın bir bölümünde şu ifadeler aktarılıyordu:

 

"Bu çok sevilen aktörün ölümü sizi derinden üzdü. Aceleyle Manolya ve Capote'deki performansını ne kadar takdir ettiğinizi hatırlattınız. Fakat acı gerçek şu ki konuya ilginiz bu noktaya vardı: Ölümüne dair her ayrıntıyı öğrenmeliyim..."

 

Ardından reklamda Hoffman'ın nasıl ölü bulunduğuna ilişkin detaylar ile okurun bu detaylara verdiği tepki anlatılıyor. Süreci şu cümleler izliyor:

 

"Bunu öğrenmek sizi o kadar tatmin etti ki Doğu Londra'da açılışı yapılan heykele dair haberi fark etmediniz. Peki, bir aktörün ölümü, yaşadığınız şehiri dönüştürecek bir sanat projesinden daha mı önemli sahiden?"

 

Reklam Standartları Kurumu'na göre, Hoffman'ın cesedinin kolunda iğneyle bulunması hakkındaki detaylar uygunsuzdu. Reklam şirketinin savunması ise bu detayların konuya dair her haberde zaten bulunduğu ve sürecin tanıttıkları kitabın konusunu özetlediği yönündeydi. Belki de şikayetçilere Botton'ın kitabını göndermek gerekiyordur.

 

 


 

 

GG

 

Kaynak: Melville House

 

 

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.