Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

James Patterson artık sürümden de kazanacak



Toplam oy: 716

Kitapları dünya çapında 300 milyondan fazla satan ve e-kitapta da ulaştığı 1 milyonluk satışla Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hak kazanan ABD’li yazar James Patterson'ın durmaya niyeti yok. Yazarın sıradaki hedefi her ay dört adet mini kitap yayınlamak.

 

 

Buna göre, kitapların her biri birkaç saatte okunup bitirilebilecek kısa romanlar olacak, yazarın deyimiyle, film izler gibi okunabilecek. amazon.com'da ve yerel satış noktalarında okurların beğenisine sunulacak olan kitaplara haziran ayı itibariyle ulaşılabilecek. 150 sayfayı geçmeyecek şekilde tasarlanan bu romanların fiyatları da cüzi tutulacak. “BookShots” (KitapShotları) adını verdiği yöntemin insanlara okuma anlamında farklı bir alternatif sunacağını belirten Patterson'ın "tek içimlikleri", her zevkten okuru çekebilmek için romanstan bilimkurguya uzanan skalada farklı türleri kapsayacak.

 

Dünyanın en çok satan yazarı unvanını taşıyan Patterson, ekonomi dergisi Forbes'un dünyanın en çok kazanan yazarları listesinin de müdavimlerinden. Yılda 90 milyon civarı bir geliri bulunan Patterson, çok kazanan diğer yazarların aksine, gelirini kitaplarının sinema ya da dizi uyarlamalarına borçlu değil; o bu miktarı doğrudan kitap satışlarından kazanıyor ve servetinin bir bölümünü hayır işlerine harcıyor. 2013 yılında ABD’deki bağımsız kitabevlerine 1 milyon dolar bağışlayan yazar, geçen sene de ülkedeki okul kütüphanelerinin iyileştirilmesi adına 1 milyon 250 bin dolar ayırmış, kütüphanelere Public School Superhero adlı kitabının 100 bin kopyasını dağıtmıştı. 100'den fazla romanı bulunan Patterson, yılda ortalama 10 kitap yayınlıyor ve kitaplarını kurduğu bir yazarlar takımıyla birlikte kaleme alıyor. Bu açıdan, onu bir marka olarak da düşünebiliriz.

 

 


 

>>> Dünyanın en çok kazanan yazarı: James Patterson

 

 


 

 

* Kaynak: The Independent

 

* Çeviren: Özge Bölen

 

 

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.