Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

J.D. Salinger'ın hayatı film oluyor



Toplam oy: 547

Sağlığında tüm gözlerden uzak yaşamayı seçen J.D. Salinger'ın, vefatının ardından özel yaşamının detaylarının kamuya mal edilmesinin etiği tartışıladursun; Çavdar Tarlasında Çocuklar, Franny ve Zoey gibi roman ve öykü kitaplarıyla tanıdığımız ve 2010 yılında hayata veda eden yazar J.D. Salinger üzerine yazılmış bir biyografi kitabının yanı sıra yazarın hayatının anlatıldığı bir belgesel filmin de önümüzdeki yıl gösterime gireceği haberleri gelmeye başladı bile.

 

 

 

 

 

 


J.D. Salinger'ın Gizli Savaşı (The Private War of J.D. Salinger) ismini taşıyan biyografi kitabının, yazar David Shields ile senarist Shane Salerno tarafından yazılmakta olduğu ve Shane &Shuster Yayınevi tarafından basılacağı duyuruldu. Film ise Shane Salerno tarafından beyazperdeye aktarılacak. Salerno'nun üzerinde birkaç yıldır çalıştığı bu projenin, önümüzdeki yıl, ocak ayında gösterilmesi bekleniyor. J.D. Salinger'ı tanıyan yakınları, onunla çalışmış insanlar ve eserlerinden ilham alan başka sanatçılar da sahil olmak üzere, toplamda 150 kişi ile gerçekleştirilen röportajlar sonucunda okura ve seyirciye “gerçek” Salinger anlatılmaya çalışılacak.

 

 

 

 

 

 

 

 

Simon & Schuster'tan gelen duyuruda, herkesin merak ettiği sorunun cevabı ise verilmemiş: Acaba Salinger'ın hiçbir yerde yayımlanmamış müsveddeleri mevcut mu?

 

 

 

 

Yazar, 2010 yılında, 91 yaşındayken hayata veda ettiğinden bu yana, hakkında hiçbir yeni bilgi öğrenilememiş, yetkililerce hiçbir biyografik bilgi verilmemişti. Salerno ise yaptığı açıklamada, “Salinger'la ilgili son 60 senede insanların okudukları ve inandıkları bir şey var: dokunulmak için fazla duyarlı bir adam.” Bizse, bu Salinger inanışını yıkarak, onun olağanüstü karmaşık ve karşıtlıklarla dolu bir insan olduğunu anlatacağız. Kitapta da, yazarın hayatı ve yaşamı üzerine hiç bilmediğiniz şeyler okuyacaksınız.” şeklinde konuştu.

 

 

 

Salinger'ın uzun süredir temsilciliğini yapan Phyllis Westberg ise bu açıklamalar ve haberler karşısında yorum yapmayı reddetti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DDD

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.