Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Kadıköy'de kitap günleri



Toplam oy: 1047




Bu yıl dördüncüsü yapılacak olan Kadıköy Belediyesi Kitap Günleri, 17-18-19 Aralık tarihlerinde Caddebostan Kültür Merkezi’nde, Kadıköy Belediyesi Gönüllü Merkezi’nin organizasyonuyla gerçekleşecek.

17 Aralık 2010 Cuma günü 19:00 -19:30 saatleri arasında protokol konuşmaları ile başlayacak açılış töreninde Kadıköy Belediyesi 4. Kitap Günleri’nin bu yılki Onur Konuğu Turgut Özakman’a ödülü takdim edilecek ve Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri tarafından düzenlenecek kokteylin ardından söyleşilere geçilecektir. Üç gün boyunca sürecek etkinlikler
ziyaretçiler için ücretsizdir.

50’den fazla yayınevinin katıldığı Kadıköy Belediyesi Kitap Günleri’nde sanat ve edebiyat dünyasının değerli isimleri söyleşi, imza günleri, atölye çalışmaları, saydam gösteriler ve dinletiler ile Kadıköylülerle buluşacak. Vural Savaş, Muazzez İlmiye Çığ, Cüneyt Akalın, Nail Güreli, Feyza Hepçilingirler, Faroz Ahmad, Eşber Yağmurdereli gibi pek çok önemli ismin yer aldığı imza, söyleşi vs. programların listesi ayrıca ekte bilgilerinize
sunulmuştur.

ANADOLU’DAKİ 1.000 KÜTÜPHANEYE KİTAP DESTEĞİ

Kadıköy Belediyesi Kitap Günleri’nin başlıca hedefi ihtiyacı olan kütüphanelere yeni kitaplar kazandırmak ya da olmayan yerlerde kütüphane kurmak. Bugüne kadar gerçekleştirilen Kitap Günleri etkinlikleri sayesinde Kadıköy Belediyesi’nin aile danışma merkezleri, Yeni Sahra ve Kayışdağı ilçelerinde 2 kütüphane kurdu ve 2 kütüphaneye de beş binerden toplam on bin kitap kazandırdı.
Maltepe Cezaevi’ne 2000 kitap ve Bitlis İlköğretim Okulu’na 2000
kitap desteği verildi.

Etkinlik programı şöyle:

Nükhet Eren ile Hasan Helimişi üzerine (Söyleşi ve Barkovizyon gösterimi)

Tarih: 18 Aralık 2010, Cumartesi 15.00 - 16.00 arası

Yer: Caddebostan Kültür Merkezi

Salon: - 1. Kat Sanat Kütüphanesi

Düzenleyen: Başka Yerler Yayıncılık


Mutlu Yuluğ ile Mizah ve Duvar Yazıları üzerine

Tarih: 18 Aralık 2010, Cumartesi 18.00 - 19.00 arası

Yer: Caddebostan Kültür Merkezi

Salon: - 1. Kat Sanat Kütüphanesi

Düzenleyen: Başka Yerler Yayıncılık


A. Gürsel Ekmekçi ile Mizah Öyküleri üzerine

Tarih: 18 Aralık 2010, Cumartesi 19.10 - 20.10 arası

Yer: Caddebostan Kültür Merkezi

Salon: - 1. Kat Sanat Kütüphanesi

Düzenleyen: Başka Yerler Yayıncılık



SÖYLEŞİLER / PAZAR


Fatma Koşubaşı ile Şiir Anlayışı üzerine

Tarih: 19 Aralık 2010, Pazar 13.00 - 14.00 arası

Yer: Caddebostan Kültür Merkezi

Salon: - 1. Kat Sanat Kütüphanesi

Düzenleyen: Başka Yerler Yayıncılık


Sedat Demirkaya ile Şiir ve Edebiyat üzerine

Tarih: 19 Aralık 2010, Pazar 17.00 - 18.00 arası

Yer: Caddebostan Kültür Merkezi

Salon: - 1. Kat Sanat Kütüphanesi

Düzenleyen: Başka Yerler Yayıncılık



İMZA GÜNLERİ


BAŞKA YERLER YAYINCILIK STANDI


17 ARALIK 2010, CUMA

13.00 - 19.00 / Fatma Koşubaşı - Denizin Üvey Kızı

15.00 - 19.00 / Sedat Demirkaya - İkiden Büyük Bir / Şiirler - Yorumlar


18 ARALIK 2010, CUMARTESİ

13.00 - 17.00 / Mutlu Yuluğ - TrajiKomik Pencerem

13.00 - 17.00 / Gürsel Ekmekçi - Baklava Desenli Ev

13.00 - 17.00 / Hüseyin Bul - Gölge


19 ARALIK 2010, PAZAR

13.00 - 18.00 / Nükhet Eren - Saflık Örtüsü

13.00 - 18.00 / Gürdağ H. - Göz Sesleri

13.00 - 19.00 / Semih Bulgur - İyi Kalpli Seri Katil

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.