Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Kağıttan bir gün



Toplam oy: 800

Esma Paçal Turam'ın kağıttan yarattığı figüratif heykellerden oluşan Günlerden Bir Gün adlı sergisi geçtiğimiz günlerde Galeri Apel'de açıldı. 20 Mayıs'a kadar ziyaretçilerini bekleyen sergide Turam, heykelleri aracılığıyla hikayeler anlatıyor.

Kısaca hayatın, hayatların hikayesini anlatan Turam yarattığı eserlerinde sıklıkla metafora yer veriyor. Örneğin sergide sık sık rastlanan nesneler arasında yer alan merdiven hayatın iniş ve çıkışlarını, koltuk kariyerdeki mevki, pozisyon arayışını anlatıyor.

 

 

 

 

 

Kağıtla çalışan yegane sanatçı olan Turam sergisi için kısa bir metin kaleme almış:

Yeni bir gün daha, her zamanki gibi gorünen, her zamanki gibi başlayan. Pencereden dışarı bakıyorum, hava kapalı, yağmur yağıyor. Bir yerlerde birileri ağlıyor, bize sesini böyle duyuruyor sanki. Yağmuru severim ama bu düşünce içimi sıkıyor. Radyo’yu açıyorum, öğleden sonra güneş açacak diyorlar, umut ışığı gibi... güneşli... Yola çıkıyorum, yürüyorum uzun uzun. Tanımadığım insanlarla karşılaşıp trafik ışığında bekliyorum. Metro’ya biniyorum. Binbir çeşit insanla, binbir çeşit düşünceyle birlikte yolculuk yapıyorum. Hepimiz aynı yöne gidip ayrı noktalara ayrılıyoruz. Düşüncelerimiz de öyle. Kimi hayatının inişinde kimi çıkışında. Planladığımız bir günde beklenmedik olaylarla değişen hayatlarımıza doğru ilerliyoruz.

 

 


Adres:
Galeri Apel Hayriye Caddesi, Galatasaray, Beyoğlu

Tel: 02122927236

http://www.galleryapel.com 

 

 

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.