Siyasi cinayetlere kurban giden aydın, sanatçı, gazeteci ve yazarların yakınlarını bir çatı altında toplamak amacıyla kurulan Toplumsal Bellek Platformu, 21 Haziran Pazar günü saat 19.00’da Esenkent Rıfat Ilgaz Açık Hava Tiyatrosu’nda “Benim Babam Bir Kahramandı” adlı bir anma etkinliği düzenliyor.
Failleri meçhul bırakılan bu cinayetlerin aydınlatılması sürecindeki hukuksuzluğu konu alan bir belgesel gösterimiyle başlayacak etkinlikte; Şevval Sam, İlkay Akkaya, Altan Erkekli, Mazlum Çimen ve Vedat Sakman gibi isimlerin katılımıyla müzik dinletileri ve bir şiir okuması gerçekleştirilecek. Belgesel gösteriminin ardından gerçekleştirilecek “Aileleri Aydınlarını Anlatıyor” adlı bölümde ise Sabahattin Ali, Orhan Yavuz, Metin Altıok, Behçet Aysan, Onat Kutlar, Nesimi Çimen, İlhan gibi edebiyat dünyasından isimlerin yanı sıra Uğur Mumcu, Hrant Dink, Musa Anter, Çetin Emeç ve Abdi İpekçi gibi aydınlar da yakınları tarafından anılacak.
“Türkiye’nin yaşanılası bir geleceğe sahip olması için kahramanca ölümün üstüne yürüyen bu onurlu insanları yeni kuşaklara güçlü ve doğru bir şekilde anımsat; sadece nasıl değil aynı zamanda neden öldürüldüklerini bir kez daha düşündürmek” amacıyla düzenlenen bu etkinliğin ilki geçen yıl yapılmıştı.
Bilgi için: 0 555 254 27 26
Haber
Haber
Yorumlar
Yorum Gönder
Diğer Haber Yazıları
İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.
Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.
Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor.
Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.
Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.
Yeni yorum gönder