Türkiye İş Bankası, 2007-2008 öğretim yılının sonunda başlattığı “Karneni Göster Kitabını Al” kampanyasını bu yıl üçüncü kez gerçekleştiriyor.
Türkiye’de bugüne kadar gerçekleştirilmiş en büyük eğitim kampanyalarından biri olan “Karneni Göster Kitabını Al” ile İş Bankası bu yıl da yaz tatiline giren 1 milyon ilköğretim öğrencisine kitap armağan ediyor. Kampanyanın üçüncü yılında 3 milyon çocuğa ulaşılmış oluyor.
Öğretim yılının sona erdiği 18 Haziran’dan itibaren Türkiye ve KKTC’deki herhangi bir İş Bankası şubesine karnesini getiren tüm ilköğretim öğrencilerine, karne notuna bakılmaksızın Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından kampanyaya özel olarak hazırlanan “Yazarlarımızdan Öyküler” adlı kitap hediye ediliyor.
“Sunuş” yazısını Doğan Hızlan’ın kaleme aldığı kitapta, Türk edebiyatının değerli yazarlarından Sait Faik Abasıyanık, Adalet Ağaoğlu, Sunay Akın, Sabahattin Ali, Necati Cumalı, Nursel Duruel, Feyza Hepçilingirler, Rıfat Ilgaz, Cemil Kavukçu, Orhan Kemal, Yaşar Kemal, Nezihe Meriç, Aziz Nesin, Mehmet Zaman Saçlıoğlu ve Necati Tosuner’e ait toplam 15 öykü yer alıyor.
BRAILLE ALFABESİ İLE DE HAZIRLANDI
İş Bankası bu yıl kampanya dahilinde bir ilke daha imza atarak görme engelli çocukların da tatil sevincine ortak oluyor. Braille alfabesi ile de hazırlanan “Yazarlarımızdan Öyküler” adlı kitap, ülke genelinde görme engelli çocuklara eğitim veren okulların kütüphanelerine de armağan ediliyor.
Kitabın önsözünü yazan eleştirmen Doğan Hızlan da, 1 milyon kitabın büyük bir kültür hizmeti olduğunu ve her kitabın birden fazla kişi tarafından okunacağı düşünülürse çok önemli sayıda insana ulaşıldığını ifade etti.
Haber
Haber
Yorumlar
Yorum Gönder
Diğer Haber Yazıları
İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.
Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.
Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor.
Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.
Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.
Yeni yorum gönder