Japonlar, Nazi lideri Adolf Hitler'in Almanya'da ve bazı ülkelerde basılması ve satılması yasak olan kitabı 'Kavgam'ı çizgi roman olarak yayınladı. Neredeyse orijinal metne sadık kalarak hazırlanan kitabın amacının, Japon çocuklarına Alman edebiyatını yakından tanıtmak oldugu belirtiliyor.
Kitabın basılması ve basılma amacı, Almanya'da şaşkınlık yarattı.
Ayrıca kitapta Hitler'in çocukluk ve gençliğinin Japon çizgi filmlerinde oldugu gibi iri gözleriyle sempatik bir biçimde çizilmiş olması, "Hitler'i çekici bulmak mümkün mü?" sorusunu da ortaya attı.
Uzmanlar, kitapta yer alan Hitler'in iki kez kör olup gözlerinin açılması gibi hikayelerin, tıpkı orijinal kitapta olduğu gibi, doğru olmadığına dikkat çekiyorlar.
ÇİZERİN KİMLİĞİ GİZLİ TUTULUYOR
'Kavgam', Japonca "Manga de Dokuha", yani "çizgi kitapla öğrenme" dizisi çerçevesinde hem de Alman yazarlar Goethe ve Schiller'in eserleriyle birlikte basıldı. Japonya'da yazarının ölümünden elli yıl geçmesi durumunda telif hakkı ödenmediği için ucuza mal edilen ve cebe sığacak boyutta basılan kitapların satışının beklenenden daha çok olduğu belirtiliyor. 45 bin adet basılan kitabın çizerinin kimliği ise gizli tutuluyor. (ntvmsnbc'den)
Haber
Haber
Yorumlar
Yorum Gönder
Diğer Haber Yazıları
İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.
Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.
Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor.
Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.
Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.
Yeni yorum gönder