Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Kitaplarla geçtiğimiz yıl: 2011 yıllıkları



Toplam oy: 703

Geride bırakmak üzere olduğumuz yıla kitaplarla ve fotoğraflarla göz atmak isteyen okurlar için yayımlanan 2011 yıllıklarını derledik. İşte 2011 yılını önümüze seren kitaplar:

 

 

 


 

 

 

 

NTV Almanak, yıl boyunca Türkiye ve dünyada meydana gelen olayları özenle seçilmiş fotoğraflar eşliğinde sergiliyor. Artık gelenekselleşen Almanak, yıllıklardan bahsedince ilk akla gelen kitap. Tunus'tan Mısır'a, Arap Baharı'ndan Avrupa Birliği'nin "sonbahar"ına... Patlayan yanardağlardan tsunami dalgalarına... Oscar ödüllerinden yeşil sahaların yenilmez Barcelona'sına... 2011 yılının fotoğraf albümü ve özeti NTV 2011 Almanak'ta.

 

 

 

 

 


 

 

 

YKY'den çıkan Fotoğrafımızda Bugün 2011 ise 200 sanatçının profiliyle Türkiye'nin "en büyük fotoğraf sergisi" niteliğinde...

 

 

 

 

 

 


 

 

 

İş Bankası Kültür Yayınları'ndan çıkan Dünyanın Durumu 2011 ise Almanak gibi olaylarla bezeli bir sene özeti değil. Birkaç yıl önce tanıştığımız "besin krizi"ne, açlık, yoksulluk ve ekosistemin sağlığına odaklanan ve Afrika'da sürdürülen iki yıllık bir çalışmanın ürünü. Yüzyüze olmamıza rağmen görmezden geldiğimiz dünya meselelerine dair güncel bir rapor.

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Tabii ki yıllıklar arasında daha profesyonel olanları da  var. The International Journal of Psychoanalysis'de çıkan makalelerin derlendiği ve psikolojiye meraklı okurların da ilgisini çekebilecek Uluslararası Psikanaliz Yıllığı 2011 bunlardan biri.

 

 

 

 

 

 


 

 

 

"Psikolojiye, psikanalize giremem, ayrıca bütün bir yılı gözden geçireceksem onu da gülerek yapmayı tercih ederim" diyen okurlar için de alternatif var: Penguen Karikatür Yıllığı - 2011.

 

 

 

 

 

 


 

 

 

1955'ten beri her sene dünyanın en iyi basın fotoğraflarını derleyen, en prestijli fotoğraf yıllığı World Press Photo'yu yayımlayan World Press Foundation, aynı zamanda son üç senedir Forum İstanbul'da sergi düzenliyor. Bu yılki sergisi 6-28 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen kuruluşun bu seneki yıllığı World Press Photo 2011 de basın fotoğrafları konusunda yine yılın en iyi çalışması.

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Almanak 2010 Analizleri ise yeni çıkan bir başka yıllık. Sosyal Araştırmalar Vakfı'nın on yıldır sürdürdüğü çalışma, olayları ve fotoğrafları aktarmakla kalmıyor. Diğer yıllıklar gibi henüz içinden çıktığımız 2011'e değil bir yıl gerisine odaklanarak daha derinlemesine bir analiz sunuyor.

 

 

 

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.