Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Miller: Wall Street işgalcileri bir grup çapulcu



Toplam oy: 781

 

Batman: Kara Şövalye Dönüyor, Günah Şehri ve 300 gibi çalışmalarıyla ünlenen ABD'li ünlü çizgi roman yazarı Frank Miller, kişisel blogunda yayımladığı bir yazısıyla pek çok hayranını şaşırttı. Son yıllarda muhafazakar ve İslam karşıtı bir çizgide ilerleyen Frank Miller yazısında, ABD'de bir süredir devam eden "Wall Street'i İşgal Et" (Occupy Wall Street) ayaklanmasının "bir grup maganda, hırsız ve tecavüzcünün serserice toplaşması" olduğunu söyledi. Miller, bu hareketin ABD'nin çıkarlarına zarar vermekten başka bir şey yapmadığını da sözlerine ekledi.

 

Yazıyı, "Bugüne kadar herkes bu konuda yeterinden fazla kibar davrandı" diye açan yazar, "Burada kullanılan "işgal" sözcüğü tedirgin, kötü ifade edilmiş bir anarşist söylemden başka bir şey değil. Oradaki bir grup Iphone, Ipad hayranı çocuğa çalışan insanların yollarından çekilip kendilerine bir iş bulmalarını tavsiye ederim" diyor. 

 

Miller yazısına şöyle devam ediyor: "Uyanın, pislik torbaları! Amerika amansız bir düşman ile savaşıyor. Eğer derdiniz düzgün bir dünyaysa, evlerinize, annelerinizin kucağına koşun, sizi zavallılar. Bir an önce "Lords of Warcraft"ınıza koşun. Hatta daha iyisi, gerçek bir şeyler için savaşın. Belki ordumuz bazılarınızı yola getirir! Ama şimdiden uyarayım, Iphone'larınızı ellerinizden alabilirler."

 

Miller'ın bu yorumları, yazarın pek çok hayranını hüsrana uğrattı. Comicbookmovie.com adlı popüler çizgi roman sitesi ise Miller'a açık bir mektup yazarak, Miller'ın artık grafik roman hayranlarının umrunda olmadığını; onun hakkındaki tek dileklerinin yok olması olabileceğini söyledi.

 

Kaynak: Guardian

 

 

 

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.