Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Muğla'da öldürülen Şerzan Kurt adına öykü ödülü



Toplam oy: 929

Eğitim Sen Batman Şubesi (Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası) Muğla Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü İkinci sınıf öğrencisi iken 12 Mayıs 2010 tarihinde, Muğla’da yaşanan öğrenci olayları sırasında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden ŞERZAN KURT (1989-2010) anısına bir öykü ödülü düzenlemektedir. Bu yıl birincisi gerçekleştirilecek olan ödülün amacı; edebiyata özgün yapıtlar kazandırmak ve Türkiye’de yaşanan insan hakları ihlallerine dikkat çekmektir. Yarışma iki dilde gerçekleştirilecek.

 

KATILIM KOŞULLARI

 

1. Katılımcılar daha önce herhangi bir yerde (kitap, dergi, internet vs.) yayımlanmamış ve ödül almamış iki öyküyle yarışmaya katılabilirler.

 

2. Yarışmanın dili Kürtçe ve Türkçe’dir. Her dilde ayrı ödül verilecektir. Ödül paylaştırılmayacaktır.

 

3. Eserler 12 punto, 1,5 satır aralığı ile yazılacak olup en fazla 15 A4 sayfası uzunluğunda olmalıdır.

 

4. Öyküler 7 kopya olarak gönderilmelidir. Ayrıca eser sahibinin özgeçmişi (7 kopya olarak), bir adet fotoğrafı, imzalı katılım dilekçesi, iletişim bilgileri de başvuruda yer almalıdır. Öykülerle beraber istenilen tüm belgelerin CD’ye kaydedilmiş şekli de istenmektedir. Son katılım tarihi: 08 Temmuz 2011

 

5. I. ŞERZAN KURT ÖYKÜ ÖDÜLÜ’nün sonuçlanmasının ardından hazırlanacak kitapta Seçici Kurul’un uygun göreceği eserlere yer verilecektir. Yarışmaya eser gönderenler bu hükmü kabul etmiş sayılacaktır. 

 

6. Sonuçlar basın yoluyla açıklanacak olup,  ödüller ŞERZAN KURT’un doğum günü olan 8 Kasım’da gerçekleştirilecek bir etkinlikle verilecektir.

 

7. Ödül, özel olarak hazırlanmış bir heykelciktir. Para ödülü verilmemektedir.

 

SEÇİCİ KURUL

 

Adnan Binyazar, Semih Gümüş, Özcan Karabulut, Hasan Özkılıç, Suzan Samancı, Nejla KURT (Şerzan KURT’un annesi. Oy kullanmayacaktır.)

 

 


 

 

 

XELATA ÇÎROKAN YA ŞERZAN KURT A 1. 2011

 

Şaxê Eğitim Sen (Sendîkaya Kedkarên Perwerdehî û Zanistê) a Batmanê ji bo bîranîna Şerzan Kurt xelata çîrokan li dar dixe. Şerzan Kurt dema li Zanîngeha Muğlayê di Beşa Karsazîyê ya Fakulteya Zanistên Aborî û Rêveberiyê de, di pola duyemîn de dixwend li vir 12ê Gulana 2010an di pevçûneke di nav şagirtan de bi çekê hatibû kuştin. Ev xelata yekemîn ku wê bibe edet, li ser navê ŞERZAN KURT(1989-2010), ji bo balê bikişîne ser binpêkirina mafên mirovan li Tirkiyê û afirandina berhemên xweser û hêja yên wêjeyî, dê bê dayîn.

 

ŞERTÊN TEVLÎBÛNÊ

 

1. Kesên ku beşdar bibin divê bi du çîrokan tevlî bibin. Ev berhemên wan divê li tu deveran nehatibin weşandin (pirtûk, kovar, înternet hwd.) û xelat nestendibin.

 

2. Zimanê pêşbaziyê Kurdî (Kurmancî û Kirmanckî) û Tirkî ye. Ji bo her zimanekî wê xelatek bê dayîn, xelat nayê parvekirin.

 

3. Berhem divê bi 12 puntoyan bin û di navbera rêzikan de 1,5 valahî hebe; divê her berhem ji 15 rûpelan ne zêdetir be.

 

4. Kesên ku tevlî bibin divê kurtejiyana xwe, navnîşana xwe, wêneyekî xwe, daxwaznameyeke îmzekirî û berhemên xwe li ser CDyekê qeyd bikin û digel 7 qopiyayên çirokên xwe bigihînin me. Dema dawî ya tevlîbûnê 8ê Tîrmehê 2011 e.

 

5. Piştî ku encama XELATA ÇÎROKAN A ŞERZAN KURT A I. eşkere bû, dê berhemên ku jûriyê maqûl dîtine wek pirtûkekê bên weşandin. Kesên ku tevlî pêşbaziyê bibin vê xalê dipejirînin.

 

6. Encamên pêşbaziyê wê bi rêya çapemeniyê bên eşkere kirin û xelat di 8ê Kanûnê de, di rojbûna ŞERZAN KURT de digel şahiyekê werin dayîn.

 

7. Xelat, peykerekê ku bi taybetî hatiye çêkirin e. Xelat wek pere nayê dayîn. 

 

JÛRÎ

Roşan Lezgîn, Mehmud Nêşite, Yaqob Tilermenî, Ronî War, Dilawer Zeraq, Ömer KURT (Bavê Şerzan KURT. Wê ray bi kar neîne.)

 

 

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.