Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Murat Uyurkulak AfiliFilintalar'dan ayrıldı



Toplam oy: 893

Murat Uyurkulak, AfiliFilintalar'dan ayrıldığını açıkladı.

Uyurkulak'ın veda yazısı, bu ayrılışın nedenine dair herhangi bir soru işareti bırakmıyor akıllarda.

 

 

 

İşte o yazı:

 

Solumdaki Hakan Albayrak… Sağında bir müsvedde duruyor, robot kılıklı valinin yalanlarıyla meydana toplanıp çoluk çocuğuyla pusuya düşürülen ve vahşice gazlanan on binler arasındaki bir müsvedde… Endişe ve korkuyla Taksim’i bir yıkıntı gibi terk etmek zorunda kalan, günlerdir gözüne uyku girmeyen, bildiği bütün dillerden dua eden, ama senin nefret saçan zehirli dilini bilmeyen bir müsvedde… Bin özür dilesen de nafile artık, ben yaşadıkça ve yazdıkça sana rahat yok, bilesin!


Sayfanın üzerindeki tip zincirlemesinde yer alan Murat Zelan… Polisinin silahları tekerlekli sandalyedeki insanlara su ve gaz kusarken, “Temel Reis için ıspanak neyse, eylemciler için gaz o… Gaz yedikçe güçleniyorlar” yazan… Bir gece vakti sana yazdığım öfkeli kelimeler için dilediğim özrü geri alıyorum… “Ama ben gaz atılmasını eleştirdim aslında” gibisinden bir izaha yeltenecek olursan hiiiiç kendini yorma… Seni de yazdım kenara, bundan sonraki ömründe benim kelimelerimle yaşayacaksın, ilahlar sana kolaylık versin! Ve Samed Karagöz, güzel gözlü kardeşim… Gözün güzel, ama belli ki görmez olmuş… “Mihraç Ural’dan Taksim direnişçilerine selam var” mealinde yazdığın mesajın nasıl bir sinsilik ve pervasızlık ihtiva ettiğini ben sana anlatacak değilim… İnandığın Allah seni affetsin! Murat Menteş, sana edebiyatçı onuruyla yazdığın yazılar için teşekkür ederim… Erkan Şimşek, sana vicdanını her daim diri tuttuğun için teşekkür ederim… Diğer arkadaşlara da teşekkür ve selam ederim… Ben buradan ayrılıyorum… Ispanak midemi bulandırıyor çünkü… İnsana, hayvana, tabiata düşman olanların iki cihanda yakasına yapışacak kitapların müsveddeleri bizi bekliyor çünkü…

 

Murat Uyurkulak

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.