Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Nazım Hikmet'in Salkım Söğüt şiiri animasyon oldu



Toplam oy: 1195

"Ordu ilerliyordu sefere. İlerle! At üstünde onca süvari. Sonra içlerinden bir asker atından düştü. Ordu dönüp bakmadı düşen askere. Tüm ihtişamıyla güneşin battığı yere ilerledi atlılar. İşte o zaman asker, bir başına kalınca geçmişi hatırladı. Bir adam vardı, hayatı boyunca savaştı. Seferden sefere sürüklendi, at üstünde ilerledi. Yiğit bir askerdi, savaştı gururla. Ancak belki de artık Salkım Söğüt'ün gölgesinde batan güneşe ilerleyen askerleri izlemenin vakti gelmişti."

 

İllüstratör Ethem Onur Bilgiç, Nâzım Hikmet Ran'ın "Salkımsöğüt" isimli şiiri için serbest uyarlama kısa bir canlandırma film hazırladı. Ses tasarımını Deniz Tarsus'un, yapımcılığını Berat İlk'in, müziklerini ise James Hakan Dedeoğlu'nun üstlendiği film, 15. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali'nde ve 21. Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nde En İyi Animasyon ödülünü kazandı. 8-9 Kasım'da ise Hollywood Kısa Film Festivali'nde gösterildi.

 

 

Salkım Söğüt için birçoğunu SabitFikir sayfalarından da takip ettiğiniz illüstratörler de birer afiş hazırladılar:

 

Aykut Aydoğdu

 

 



 

Burak Dak

 

 


 

 


Can Çetinkaya

 

 


 

 


Furkan Nüka Birgün

 

 


 

Kaan Bağcı

 

 



 

Naz Tansel

 

 



 

Sadi Güran

 

 



 

Saydan Akşit

 

 


 

 


Selçuk Ören

 

 


 

 

Filmin fragmanını izlemek için tıklayınız.

 

Filmin Facebook sayfasını ziyaret etmek için tıklayınız.

 

 


 

 

GG

 


Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.