Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Patrick Moore ilk şiir kitabıyla karşınızda



Toplam oy: 598

 

Ünlü astronom tüm yaş grubundan çocuklar için kendi kafiyelerini yazıyor.

 

 

Astronom, sunucu ve müzisyen Patrick Moore 88 yaşında şiir kitabını bastırarak yeni bir alanda da kendini gösteriyor.

 

 

Moore, The Sky at Night’ın yazdığı 700 bölümü ve düzinelerce astronomi kitabından sonra şimdi de Within the Glade: A Collection of Poems Written to Amuse Children (of All Ages) (Açık Alanda: Çocuklar için Şiir Koleksiyonu) kitabını çıkarıyor.

 

 

 

Kitabın yayıncısı Sandra Saer’a göre Edward Lear tarzı yazılan bu 23 şiir, insani özellik verilmiş farklı kuş ve hayvan türlerini içeriyor.

 

 

Moore ilk şiirini çok uzun yıllar önce, Sussex’te iki küçük çocukla bahçesinde otururken yazdığını söylüyor. Bir kurbağayı zıplarken gördüklerinde, biri beş, biri altı yaşındaki çocuklar astronoma bunun hakkında bir şiir yazmasını istemişler. “Daha önce hiç böyle bir şey yazmamıştım, ama denedim, baktım ki sonunda kurbağalı bir şiir yazmıştım." İlk şiir deneyimini işte böyle aktaran Moore, şiir yazmaya devam etmiş, sonunda 22 tane daha şiir yazdığını görmüştü.

 

 

Şiirleri BBC’de birlikte çalıştığı, şu an SMH Books’un işleticisi eski arkadaşı Saer’e göstermiş. Saer, şiirleri çok ilginç ve komik bulduğunu, hemen Patrick’i arayıp, şiirleri böyle bir kenara bırakmaması, bastırması gerektiğini söylemiş.

 

 

“Tekerlekli sandalyeye mâhkum Patrick, zihni hep berrak. Mizah duygusunu hâlâ koruyor, şiirlerinde de bu becerisini konuşturmuş.” Saer şiirlerin sadece çocuklar için olmadığını yorumunda bulunuyor; Moore’un, Euan Dunn’ın çizimlerini yaptığı bu kitabıyla yayın dünyasında yankı uyandıracağını söylüyor.

 

Kaynak:  Guardian         

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.