Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Penguin ve Random House birleşme pazarlığında



Toplam oy: 868
Görüşmeler sonucunda birleşmeye karar verirlerse, dünyanın en önemli 6 yayınevinden ikisinin piyasayı domine etmesi gündeme gelecek.

Penguin ve The Financial Times’ın sahibi Pearson şirketi geçtiğimiz Perşembe günü Random House’un sahibi Bertelsmann şirketi ile birleşme görüşmelerine başladıklarını açıklamıştı. Bu şirket evliliği gerçekleşirse İngiltere’de satılan kitapların %25’ini yayınlayacak olan yeni bir etkin güç ortaya çıkmış olacak. Son dönemde oldukça popüler olan, Grinin Elli Tonu serisinin yazarı E.L. James, ünlü şef Jamie Oliver ve sporcu Tom Daley de bu yayınevi birlikteliğinden doğan gücü katlayacak isimler arasındalar. 

 

 

 

 

 

 

 

Pearson şirketi sözcüsünün de doğruladığı üzere, birleşme görüşmeleri hızla devam ediyor, ancak şirketler henüz bir mutabakata varmış değiller ve görüşmelerin bir işlemle sonuçlanacağına dair kesin bir veri yok.

 

 

Avrupa’nın en büyük medya grubu olan Bertelsmann, bilindiği üzere RTL ve X Factor’ün yapımcısı olan Fremantle Media’nın da sahibi. 

 

 

Araştırmacılar, kitap piyasasında en güçlü isimlerin HarperCollins, Random House, Hachette, Simon & Schuster, Macmillan ve Penguin olduğunu öngörüyorlar. E-kitapların okurla buluşmasıyla birlikte, son yıllarda endüstrinin değiştiği de yadsınamaz bir gerçek. Pearson şirketinin süregelen 'satış' spekülasyonlarından birkaç hafta sonra ortaya çıkan bu birleşme görüşmeleri, şirketin başkanı Marjorie Scardino'nun, 15 yıllık başkanlıktan sonra bir daha aday olmayacağını açıklamasıyla da farklı bir boyut kazandı. Yeni başkan John Fallon, yayıncılık geçmişiyle pek tanınmasa da, yapılan araştırmalar onun Penguin’i satmaya bile razı olabileceğini gösteriyor.

 

 

 

 

Büyük yayınevlerinin birleşme hususundaki arayışlarının şaşırtıcı olmadığı, bunun günümüz şartlarının bir getirisi olarak görülebileceği,  teknoloji devlerine karşı ayakta kalmanın en güvenilir yolunun birleşmeden geçtiği söyleniyor. Apple, Amazon ve Google’nın Time Warner, News Corp ve Walt Disney’in yerini aldıkları bir dünyada, sadece teknoloji ve içerik değil, bunların dağılımının da yapıldığı gözönüne alınırsa, yayınevlerinin birleşmesi çok da kötü bir fikir olmayabilir.

 

 

 

 

 


 

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.