Berlinli şiir ve deneme yazarı Joachim Sartorius, 1 Kasım günü saat 11.00’de Beyoğlu Litera Restoran'da “Prens Adaları” adlı seyahatnamesinden bir okuma yapacak. Sezer Duru'nun Türkçesiyle dilimize aktarılacak olan ve Goethe-Institut Istanbul ve Everest Yayınevi işbirliğiyle düzenlenen okumaya 27 Ekim'e dek kayıt yaptırmaK gerekiyor.
Seyahatnamesinde Prens Adaları’nı ince bir bakış ile ele alan Sartorius, adaların doğasını anlatırken, politik olaylara da değiniyor ve böylece „Türk yaşam tarzını“ da anlatan çok kişisel ve şiirsel bir ilanı aşk ortaya çıkıyor. Sartorius kitabını yazarken birkaç ay boyunca yüzyılın başından kalma çok eski bir otelde konaklamış ve Ara Güler, Orhan Pamuk gibi arkadaşlarının ve tanıdıklarının anlattıkları hikayelerin de yardımıyla Prens Adaları’nın hikayesini araştırmış ve yazmış. Büyükada’nın güzelliğine duyduğu hayranlık, politik gözlemler ve kişisel hikayelerle karışıyor ve geriye adada yaşayanlara has, Türk yaşam tarzını anlatan bir tat kalıyor.
Sartorius'un bu kitabı, Sezer Duru'nun Türkçesinden Everest Yayınları'nca yayımlanmıştı.
Joachim Sartorius kimdir?
Joachim Sartorius 1946 yılında Fürth’de doğdu. Tunus’ta büyüdü. Uzun yıllar New York, İstanbul ve Lefkoşa’da bulunduktan sonra şimdi Berlin’de yaşamını sürdürmektedir. 2001 yılından beri Berliner Festspiele’nin yöneticisidir. Hukuk eğitimini tamamladıktan sonra 12 yıl boyunca dışişlerinde görev almış (1973-1986) ve 1996-2000 yılları arasında Münih’de Goethe-Institut’un genel sekreterliğini yapmıştır.
www.goethe.de/istanbul veya www.everestyayinlari.com
Haber
Haber
Yorumlar
Yorum Gönder
Diğer Haber Yazıları
İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.
Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.
Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor.
Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.
Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.
Yeni yorum gönder