Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Sabit Fikir yazıları e-kitapta toplandı!



Toplam oy: 1128

Sabit Fikir'in basılı olarak yayınlanmasının 1. yılını 30 binlik rekor baskıyla ve tüm yazarlarımızın yazılarını okuyucularımız için e-kitap haline getirerek kutladık. Yazıları e-kitap haline getirilen yazarlarımızın kitaplarını idefix'ten satın alabilirsiniz.

 

ayşe düzkan – 05.17
Ömer Türkeş – Eleştiri Yazıları
Sibel Oral – Harf-i Memnu
Ali Bulunmaz – Buyrun Yazın Sofrasına
Ceyhan Usanmaz – Yarım Kitaplar
Aysu Önen – E-leştirim
Selçuk Uygur – Anlatı Müzesinden Mektuplar
Hayati Roman – Okuma Günlüğü
Oylum Yılmaz – Şahane Bir Kitap
Sabit Fikir – Dosyalar
Hasan Cömert – Aynı Nakarat (Akıl Dışı Bir Ülkede Söylenmeler)
Fikri Sabit - Mülahazalar
küçük İskender - Gece Eşkâlleri

 

 

Yazarlarımızdan küçük İskender'in yazılarının toplandığı Gece Eşkâlleri ve Oylum Yılmaz'ın hazırladığı Şahane Bir Kitap köşesinden derlenen Şahane Bir Kitap kitabı ise şimdiden çok satanlar listesine girmeyi başardı.

 

Yorumlar

Yorum Gönder


Merhaba Dilek Hanım,

 

Biz de SabitFikir ekibi olarak okuyucularımızın emeklerimizden bu denli tatmin olmasını yüzümüzde bir gülümsemeyle karşılıyoruz. İyi okumalar.

 

Sevgiler,

 

 

 

 

36%
64%

Merhaba,

Sabit Fikir dergisini her ay merakla bekleyip, keyifle okuyanlardanım. İdefix den kitap aldığımız da gönderdiğiniz de inanın çok mutlu oluyorum ama artık bazı kitap evlerin den de alabileceğimizi duyurduğunuz da inanın çok daha mutlu olduk. Dün Mephisto ya Eylül sayısı almak için gittim. Ücretini ödemek için kasaya gittiğim de ücretsiz olduğunu söylediler. Sorun para değil inanın içerik olarak, mizanpaj olarak bu kadar güzel hazırlanan bir dergi için para söz konusu olamaz. Ama o an öyle mutlu oldum ki.Uzun bir süre yüzümdeki o gülümsemeyle yürüdüm. Bunun için gerçekten çok teşekkürler. Herkesin emeğine sağlık, umarım uzun yıllar bizimle kalır sabit fikir.

Dilek Kayacan

46%
54%

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.