Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Sabit Fikir'in Eylül sayısı çıktı!



Toplam oy: 846
Kolektif
Sabit Fikir Dergisi

İnternetin en çok okunan Türkçe edebiyat-eleştiri dergisi sabitfikir.com'un basılı dergisi Sabit Fikir, yedinci sayısıyla okurlarının karşısında!



Yayıncılar "bir"lik istiyor


Her sayısında ses getiren bir dosyaya yer veren Sabit Fikir, bu ay dosya konusunu yayıncılık sektöründeki meslek birlikleri olarak belirledi. "Yayıncılar 'bir'lik istiyor" başlıklı dosya Sibel Oral tarafından hazırlandı. Yüksek KDV, haksız rekabet, korsan, düşünce özgürlüğü, bürokratik çıkmazlar, e-kitap, "Muzır Kurulu" ve daha nice sorunla boğuşan yayıncılar, sektördeki iki birliğin işleyişlerine ve Türkiye'de yayıncılığın açık yaralarına ilişkin görüşlerini dile getiriyorlar.



Eleştiri ve köşeleriyle dopdolu bir Eylül sayısı

 

Derginin bu sayısında; Oylum Yılmaz, Elif Şafak'ın son kitabı "İskender"i eleştirirken, Ayşe Düzkan, toplumsal cinsiyet yanılsamalarını ve "bir cinsiyet durumu olarak Bukowski"yi ele alıyor. Hayati Roman "Estergon Kalesi'nde Küçük Bezmen'ler"i ziyaret ederken, Aysu Önen "Vonnegut ile Zamanda Yolculuk" yapıyor. Ayrıca Ömer Türkeş, Kaya Genç, Faruk Duman, küçük İskender, Ceyhan Usanmaz, Ahu Sıla Bayer ve Selçuk Uygur'un kitap eleştirileri de yer alıyor.



Derginin dizi yazıları da sürüyor: Ceyhan Usanmaz Yarım Kitaplar'da Scott Fitzgerald'ın "Son Düş"üne yer verirken, Sibel Oral Harf-i Memnu'da yasaklı kitapların hikayelerine "Oğlak Dönencesi"nin başına gelenlerle devam ediyor. Dünyadan köşesindeyse Mert Tanaydın "Sex, Drugs ve Rock 'n' Roll İtirafları"nı yazıyor.



Idefix ve Prefix'le ücretsiz



Kapağını Şerif Ali Ünal'ın hazırladığı dergide, edebiyat ve yayıncılık dünyasından haberler ve düşünce özgürlüğü ihlalleri de yer alıyor.



Yayın yönetmenliğini Elif Bereketli'nin yaptığı Sabit Fikir, Idefix ve Prefix paketleriyle ücretsiz.

 

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.