Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Sabit Fikir'in mayıs sayısı çıktı!



Toplam oy: 566

Edebiyat eleştiri dergisi Sabit Fikir'in Mayıs sayısı çıktı! Kültür sanatın diğer dallarına da el atan Sabit Fikir'de bu ay "Kadının Kalemle İmtihanı" ele alındı.

 

Dergide, Sabit Fikir'in Genel Yayın Yönetmeni Elif Bereketli'nin ilk kez kaleme aldığı editörden yazısıyla okuyucuları selamlamasının ardından geçtiğimiz ay boyunca her cuma günü Sabitfikir.com sitesinde yayımlanan Düşünce Özgürlüğü Bülteni ve her gün güncellenen edebiyat haberlerinden oluşan derleme yer aldı.

 

 

Bu ay keşfedilecek kitabı ise Süreyyya Evren öneriyor. Süreyyya Evren'in kendi el yazısı ile yazdığı Keşfet, bu ay edebiyatseverleri çok şaşırtacak! Editör Yardımcısı Didem Çelik, yazar olmak isteyenler için Yaratıcı Yazarlık Okulu'nu sordu soruşturdu. Editör Nihan Bora, 10 Mayıs'ta başlayacak olan Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali’ni; Elif Bereketli ise Salt Galata’da açılan Tercüme Eden başlıklı sergiyi kaleme aldı.

 

 

 

Sabit Fikir bu ay Edebiyat Dışı'nda yazar Ahmet Tulgar'ı ağırladı. Dergide, yazar Nihan Kaya'nın yazdığı Kadının Kalemle İmtihanı başlıklı dosyada geçmişten günümüze kadın yazarların yazar olma süreçlerinde yaşadıkları sorunları ve Ceren Çıplak'ın sokağa çıkıp edebiyatta egemen olanın kim olduğunu sorgulağı Sokaktan adlı köşeyi okuyacaksınız. 

Dünyadan adlı köşesinde Osmanlı’nın bir dönemine dair önemli notlar sunan Mert Tanaydın'ın yazısının ardından Sibel Oral'ın Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'ya hazırladığı okuma listesi ve mektubu bulacaksınız.

Her pazartesi Sabit Fikir.com'a yazdığı yazıları ile çok konuşulan Fikri Sabit ise en sevilen yazılarından biriyle dergide her zamanki yerini aldı.

Aklı karışan okura yol çizmeye devam eden Aysu Önen ve Sedat Girgin bu ay Kararsız Okur'da, büyülü gerçeklikten sonraki Latin Amerika edebiyatının kapılarını araladı.

 

Eleştirileri ile her ay dergide yer alan A. Ömer Türkeş, Ayşe Düzkan, Aysu Önen, Mehmet İnhan, Selçuk Uygur, küçük İskender, Kaya Genç, Hayati Roman'ın yanı sıra bu ay Nazan Maksudyan ve Duygu Kocaağaoğlu ilk kez eleştirileriyle okurla buluştular.

 

 

Gölgede Kalanlar adlı köşesinde Ceyhan Usanmaz'ın, “ıssız bir adaya düşmeden önce okumanız gereken üç Robinson Crusoe kitabı”nı anlattığı dergide, Elif Tanrıyar’ın Edebiyat Büyüsünün Altında başlıklı yazısını, Oylum Yılmaz'ın da her ay sitede yayımlanan yazıları arasından seçilen Şahane Bir Kitap'ını ve son olarak da her ay olduğu gibi bu ay da Libris Lipum ile Bila Perva tarafından hazırlanan baskı kriterlerini bulacaksınız.

 

 

 

 

Yorumlar

Yorum Gönder


Merhaba Metin Bey,

 

Bu linkte dergiyi nasıl edinebileceğinizle ilgili detaylı bilgi mevcut: http://www.sabitfikir.com/haber/sabit-fikiri-nereden-bulacaksiniz

 

Sevgiler,

 

 

38%
62%

Dergiyi nasıl edinebilirim?

51%
49%

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.