Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Şeytan Ayetleri niye dağıtılamıyor?



Toplam oy: 720
Bir süre önce, adını yayın dünyasında bugüne kadar kimsenin duymadığı ve resmi makamlarda kayıtları bulunmayan bir yayınevi, Kara Güneş Basım, karagunesbasim.blogspot.com adresindeki web sitesinde Salman Rüşdi’nin tartışmalar yaratan romanı Şeytan Ayetleri’ni yayımlayacağını duyurmuş ve böyle tehlikeli bir romanın illegal bir yayınevi tarafından yayımlanıp yayımlanmaması gerektiği konusunda bir tartışmaya yol açmıştı.
Kara Güneş, kitabı yayımlayacağını söyledi tarihte blogunda  "Kitabı edinmek isteyenler: lütfen karagunesbasim@gmail.com adresine bir e-mail atın" ifadesine yer verdi vermesine, ancak yayın tarihi olarak açıklanan 28 Şubat'tan bu yana, sipariş veren kimsenin eline kitap geçmemişti.
Gizemli yayıncılar, bugün bloglarında şu yazıyı paylaşarak "Şeytan Ayetleri niçin hala elimize geçmedi" sorularına yanıt vermiş oldular:
"Şeytan Ayetleri"nin dağıtımına başladık. şöyle bir sorunla karşılaştık son dakikada: daha önce dağıtım ve ödeme alımı konusunda anlaşmış olduğumuz şirket, kitapları paketleyip kendilerine teslim etmeye gittiğimizde, hiçbir gerekçe göstermeden anlaşmamızı feshettiklerini bildirdi. karşısına çıkabildiğimiz en üst düzey yetkili, "kız başınıza böyle işlere kalkışmayın, memleketin bin türlü meselesi var, sizin zırzopluklarınızla mı uğraşalım" demeye getiren bir nutuk çekip nasihatler verdi. tabii ki kendisine sonsuz teşekkürler ederek yanından ayrıldık. memleketin bin meselesi var valla, bir tanesi de "erkek" sayısıyla "adam" sayısının eşit olmayışı.
her neyse, bu bela bir anlamda kötü, ama bir anlamda da iyi oldu. şöyle ki: dağıtımı bizzat biz (biraz genişletilmiş ve akraba desteğiyle payandalanmış bir kadro olarak) gerçekleştirmeye koyulduk. şubatın ilk haftası sonu itibariyle 478 kişiye elimizdeki 478 nüshayı ulaştırmış olmayı hedefliyoruz, ama ne yazık ki öncelikle istanbul, ankara, izmir ve bursa'daki okuyuculara ulaşabiliyoruz. bu kötü kısım. iyi kısmıysa, kitabı teslim ederken cumartesi ve pazar günü bize gösterilen müthiş destek, ikram, sevgi, iyi niyet. hakikaten bu kadarını beklemiyorduk, akşam toplanıp günün olaylarını konuşurken böyle bir acayip, bir tuhaf olduk hepimiz. şu ana kadar bize gelen talep toplamı 1207, bu da kitabı yeniden bastırmamız gerekeceğini gösteriyor. bu da iyi tabii, ama aynı zamanda kötü, çünkü yeni bir matbaa bulmamız gerekecek, ilk matbaamız, kitapta adı anılmamasına rağmen tehdit almış, bize bol şans dilediler, biz de aldık kabul ettik.
bize ordu'dan, ağrı'dan, şimdilik bize uzak kalan diğer yerlerden, askeriyeden, üniversiteden, hastaneden, yurtdışından, geçici adresten yazan herkese: çok sağolun. biraz daha bekletmek zorunda kalacağız sizi, ama size ulaşmanın bir yolunu bulacağız, söz.
son haber: "ip" takibatı altında olduğumuza dair sinyaller aldık, e-mail'lerinize yanıt vermede aksamalar olabilir, kusura bakmayın."

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.