Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Takipteyiz // Günün ve Güncelin Edebiyatı



Toplam oy: 569

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde görev yapan Doçent Seval Şahin, dokuz aydır Açık Radyo için radyo programları hazırlıyor. Başlangıçta bir yazara ve onun bir eserine odaklanan Şahin, nisan ayından bu yana dinleyicilerinin karşısına farklı bir programla çıkıyor ve Günün ve Güncelin Edebiyatı'na her hafta başka bir yazarı davet ediyor, sohbet aralarında kitapta geçen şarkıları ya da yazara ilham veren eserleri çalıyor. Programın sonunda ise yazar eserinden bir sayfa okuyarak veda ediyor okurlarına ve dinleyicilere. Program bugüne kadar Hakan Bıçakcı, Doğu Yücel, Gaye Boralıoğlu, Aslı Tohumcu, Irmak Zileli gibi yazarları ağırladı.

 

 

Günün ve Güncelin Edebiyatı her perşembe saat 14.00’te yayınlanıyor; gündelik koşuşturmalardan fırsat bulamayıp programı kaçıranlar ise Seval Şahin’in bloguna uğrayarak açığı kapatabilirler. Şahin de bloguna ilişkin şöyle diyor zaten: “Programı bloga aktarma fikrini Açık Radyo’daki arkadaşlar verdi. Böylece bir arşiv oluşacağı ve program saatinde dinleyemeyecekler için de bir zaman yaratılmış olacağını söylediler. Ben de bu işe giriştim. İyi ki de söylemişler, çünkü gerçekten biriktikçe kayıtları toparlamak zor olacaktı.”

 

Programın (ve blogun) bugünün yazarlarının eserlerini daha yakından tanımak, yazarların eserlerini nasıl verdiğini ve yazdıkları hakkındaki düşüncelerini öğrenmek isteyenlerin ilgisini çekebileceğini düşünüyor Seval Şahin ve şöyle devam ediyor: “Her programda aklıma yirmi yıl sonra bu kayıtların bir edebiyat tarihi niteliği taşıma olasılığı geliyor ve bunu çok heyecan verici buluyorum.”

 

Radyo kayıtlarının dışında blogda, Şahin’in günümüz edebiyatçıları hakkında yazdığı yazıları bulmak mümkün. “Bugünün edebiyatının bir panoraması gibi olsun istedim blog, kayıtlar ve yazıların bir arada bulunması bunu sağlar diye düşündüm,” diyor.

 

Takipteyiz.

 

 

 


 

 

* Görsel: Akif Kaynar

 

GG

 

 

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.