Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Tarık Ali'den açıklama: Gösterdiğiniz cesaret Türk siyasetini dönüştürüyor



Toplam oy: 322

Tarık Ali'nin Birgün gazetesinde Burcu Çiçek Şahinli’nin çevirisiyle yayımlanan mesajı:


Türkiye’deki her yaştan sevgili dostlar,

Mücadelenizi hem yurtdışından izleyenler, hem de birkaç gün bizzat Ankara’da izleyen biri olarak ben şunu bilmenizi isterim ki tüm Avrupa’da umudu bir kez daha tutuşturdunuz.

Yaptığınız muazzam önemli bir şey, çünkü Türkiye’deki Gençliğin herkes gibi, Yunanlar’ın, İspanyollar’ın, Portekizliler’in, İtalyanlar’ın yaptığı gibi; seçimle iktidara gelmiş otoriter hükümetlerin baskılarına direnebileceklerini gösterdiniz, gösteriyorsunuz.

Gösterdiğiniz bu cesaret Türk siyasetini de dönüştürüyor.

Ortayan çıkacak değişiklikleri kısa vadede fark edemeyebiliriz. Ama kuşağınızın sokaklara çıkarak otoriter hükümetlerin politikalarına boyun eğmeyeceğini göstermesi tüm dünya için çok önemlidir. Vazgeçmeyin!

Size bir şey daha söylemek istiyorum. Söyleyeceğim kolayca taraftar bulamayacaksa da bunu söylemek zorunda hissediyorum kendimi.

Bir toplumsal hareketin çoşkusu içinde, geçici olarak ne zaman duracağımızı kestirmek zor olabilir.

“Geçici” sözcüğünü sizi yenilgiye uğratmalarını engellemek için kullandım.
Eğer hareket ivme kaybetmeye, gittikçe daha az insan sokağa çıkmaya başlarsa, o zaman bu durum bazılarınca yenilgi olarak görülecektir.

Ama inisiyatifi ele alır ve uygun bir gerekçe ile hareketin temposunu düşürme vaktinin geldiği kararını siz verdikten sonra tüm ülkede ayda bir, iki kez düzenli etkinlikler yapmaya başlarsanız hala orada olduğunuzu, birbirinizle dayanışma içinde ayakta olduğunuzu gösterebilirsiniz. Aynen Gezi Parkı’ndaki olaylarında ve sonrasında yaptığınız gibi…

Geçmişteki mücadelelerden öğreneceğimiz çok önemli bir ders var. Düşmanlarımız her zaman bizi bölmeye ve kırmaya çalışırlar, içimize sivil polis provaktörler gönderip sorunlar çıkararak birliğimizi bozmaya çalışırlar.

Dolıyısıyla ne yapmalı kararı hepimizin üzerinde anlaştığı bu karar olmalı.

Ne kadar çok insan böyle düşünürse, tabii ki o kadar iyi olur.

Bunu yapmak zordur, ama yapılması zorunlu böyle şeylerin olduğunu da akıldan çıkarmamalıyız.

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.