Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Türkiye bu yıl 14 kitap fuarına katılıyor



Toplam oy: 725

2014 yılı Türkiye'nin en çok sayıda kitap fuarına katılacağı ve ilk defa aynı anda iki kitap fuarında birden onur konuğu olarak temsil edileceği bir yıl olacak. Türkiye'nin Ulusal Stant ile katıldığı Paris Kitap Fuarı ise 21- 24 Mart tarihlerinde yapıldı. Bologna Çocuk Kitapları Fuarı da 24- 27 Mart tarihlerinde Türkiye'den 10 çocuk ve gençlik yayıncısının katılımıyla düzenlendi.

 

Türkiye yayıncılığı bu yıl dört kıtada, 14 ülke 14 fuarda tanıtım olanağı bulacak. Okurlarla ve yayıncılık dünyası profesyonelleriyle onur konuğu olarak buluşulacak ilk fuar 24- 27 Nisan tarihlerinde düzenlenecek olan Budapeşte Uluslararası Kitap Festivali, ikinci fuar ise 27- 31 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek Pekin Uluslararası Kitap Fuarı olacak.

 

Türkiye'nin bu yıl katılma kararı aldığı bölgesel ve küresel öneme sahip diğer kitap fuarları ise şöyle: Paris, Bologna, Abu Dhabi, Saraybosna, Londra, Tahran, Bookexpo America (New York), Varşova, Moskova, Frankfurt, Liber (Barselona) ve Tunus

 

Türkiye bu yıl katılacağı uluslararası kitap fuarları arasında ilk onur konukluğunu Budapeşte Kitap Fuarı'nda deneyimleyecek. 24- 27 Nisan tarihlerinde düzenlenecek fuara Türkiye, bu yıl Ulusal Stant ile Ulusal Komite Programı ile katılıyor. Program kapsamında 10 yayıncı fuarda katılımcı olarak yer alacak, Ulusal Stant'ta kendilerine ayrılan bölümlerde eserlerini sergileyip telif görüşmeleri yapabilecekler. Fuara katılımcı olacakları belirlenen yayınevleri şöyle: Akademisyen Yayınları, Bence Kitap, Bilgi Yayınevi, Dedalus Yayınevi, Kelime Yayınları, Mavibulut Yayınları, Redhouse Yayınları, Sedir Yayınları, Timaş Yayınları, Yeditepe Yayınları

 

Tüm yurtdışı fuar çalışmalarını Türk yayıncılık sektöründe faaliyet gösteren meslek kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcilerini bünyesinde barındıran Uluslararası Kitap Fuarları Türkiye Ulusal Organizasyon Komitesi yürütüyor.

 

Frankfurt Kitap Fuarı Uluslararası Burs Programı

 

Frankfurt Kitap Fuarı'nın Uluslararası Burs Programı (International Fellowship Programme) ise son 15 yıldır genç yayıncılar arasında bilgi alışverişi ve ağlar oluşturulmasına destek veriyor. Geçen yıl 48 ülkeden 260'dan fazla katılımcının yer aldığı program bu yıl çocuk yayıncıları ve genç yetişkin kitaplarına odaklanacak.

 

Başvurular için son tarih 30 Nisan 2014. Ayrıntılı bilgi web sitesinden edinilebilir: Lütfen tıklayınız.

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.